Kurča premenené na bažanta

Autor receptu: jojusko

Divina a v nej pernaté druhy , zásluhou necitlivého chovania sa človeka pri priemyselnom rozvoji , sa dostala temer do oblasti ohrozenia niektorých druhov. Preto sa jej jedinci dostanú ako jedlo na tanier človeka stále zriedkavejšie. Keď nevieme zmeniť živé kurča na bažanta, potom stojí za to vykonať túto zmenu na pekáči. Čím starostlivejšie použijeme odporúčané ingrediencie tým lepší bude výsledok. Ak teda máte chuť na bažanta a máte v chladničke to stokrát vyskúšané kurča poďme na to.

4-5
porcie
30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do keramickej alebo sklenenej nádoby s vekom vložiť všetky ingrediencie a rozmiešať na marinádu. Vložiť porcované kurča a všetky diely ponatierať marinádou. Prikryť vekom, položiť do chladničky na 24 hod. Počas tej doby viackrát mäso natierať marinádou.
  2. Na druhý deň poskončení marinovania do pekáča kde sa bude mäso piecť naliať olej na opraženie, mäso vybrať z marinády od zeleniny, utrieť krepovým papierom položiť na rozohriaty olej a opražiť ho. Pridať posekanú cibulku, trochu opiecť, pridať zeleninu a opiecť a nakoniec pridať cesnak a len máličko opiecť aby sa spojili chute. Mäso preložiť ku zelenine, podliať, zakryť a piecť do mäka
  3. Mäso vybrať a na panvici poliať alkoholom a flambovať. Nevrátiť ku zelenine. Zeleninu roztlačiť rozmixovať na jemnú pastu, priliať mäsový vývar, trošku brusníc a povariť. Omáčku ktorá z toho vznikla do omáčnika a servirovať spolu s mäsom na mise