Kurča Picasso (fotorecept)

Autor receptu: egreska

...čím farebnejšie ,tým krajšie...

Suroviny

Postup

  1. Kuracie mäso nasolíme ,okoreníme a posypeme trochou byliniek.Opečieme do hneda na oleji s maslom. Vyberieme do pekáča.Možete použit cele naporcovane kurča,alebo prsia,stehná...čo máte radi.
  2. Vo výpeku opečieme cibulu.
  3. Navrstvíme ju na kurča,bez výpeku.
  4. Papriky a cibulky nakrajame a osmažíme.
  5. Dame na kurča.
  6. Paradajky nakrajame ,pridame do výpeku,pridame aj cesnak,trochu byliniek a zalejeme vodou a smotanou.Päť minut povaríme.Nesolíme!
  7. Mäso zalejeme ,zakryjeme alobalom a pečieme na 200 st asi hodinku.Potom odokryjeme a dopečieme do chrumkava.
  8. Upečené posypeme petržlenovou vňaťou.