Kurča Picasso (fotorecept)
Autor receptu: egreska
...čím farebnejšie ,tým krajšie...
Postup
- Kuracie mäso nasolíme ,okoreníme a posypeme trochou byliniek.Opečieme do hneda na oleji s maslom. Vyberieme do pekáča.Možete použit cele naporcovane kurča,alebo prsia,stehná...čo máte radi.
- Vo výpeku opečieme cibulu.
- Navrstvíme ju na kurča,bez výpeku.
- Papriky a cibulky nakrajame a osmažíme.
- Dame na kurča.
- Paradajky nakrajame ,pridame do výpeku,pridame aj cesnak,trochu byliniek a zalejeme vodou a smotanou.Päť minut povaríme.Nesolíme!
- Mäso zalejeme ,zakryjeme alobalom a pečieme na 200 st asi hodinku.Potom odokryjeme a dopečieme do chrumkava.
- Upečené posypeme petržlenovou vňaťou.