Kurča na spôsob Coq au vin (fotorecept)

Autor receptu: sjuz

Stará francúzska klasika. Ja som však namiesto kohúta použila kura.

20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kurča rozporcujeme a zbavíme kože. Krídla som nechala s kožou.
  2. Na masti restujeme cibuľu, slaninku nakrájanú na kocky a hnedé šampiňóny.
  3. Keď cibuľa chytí farbu, povyberáme huby do misky.
  4. Mäso obalíme v múke a na opekáme z oboch strán.
  5. Podelejme vývarom, pridáme pretlak, huby, bobkový list, tymián, korenie a dolejeme víno. Premiešame a necháme mierne pobublávať. Neprikrývame - pokrievka musí byť mierne odklopená. Podľa chuti dosolíme.
  6. Ja som pridala ešte vňať zo stopkatého celeru.
  7. Keď mäso odpadáva od kosti, odstavíme. Ja som podávala so zemiakovo-zelerovým pyré. Dobrú chuť:)