Kurča na spôsob Coq au vin (fotorecept)
Autor receptu: sjuz
Stará francúzska klasika. Ja som však namiesto kohúta použila kura.
20 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Kurča rozporcujeme a zbavíme kože. Krídla som nechala s kožou.
- Na masti restujeme cibuľu, slaninku nakrájanú na kocky a hnedé šampiňóny.
- Keď cibuľa chytí farbu, povyberáme huby do misky.
- Mäso obalíme v múke a na opekáme z oboch strán.
- Podelejme vývarom, pridáme pretlak, huby, bobkový list, tymián, korenie a dolejeme víno. Premiešame a necháme mierne pobublávať. Neprikrývame - pokrievka musí byť mierne odklopená. Podľa chuti dosolíme.
- Ja som pridala ešte vňať zo stopkatého celeru.
- Keď mäso odpadáva od kosti, odstavíme.
Ja som podávala so zemiakovo-zelerovým pyré.
Dobrú chuť:)