Kuracina zapečená s paprikami a paradajkami fotorecept
Kuracina je všeobecne obľúbená na všetkých svetových stranách našej zemegule. Ešte som sa nikdy nestretol so žiadnych zo svojich stravníkov či zákazníkov, ktorému by som nevyhovel s niektorým z mojich „pernatých diel“. Dnes som sa zvlášť špecializoval na chuť čerstvých mäsitých hrubostenných paprík a dokonca v troch farebných typoch. Paradajky som použil konzervované, už olúpané, ortodoxní fajnšmekri si ich môžu pripraviť zo zrelých čerstvých a prípravu si predĺžiť. Ja som bol za lenivého.
porcie
príprava
na 150/180 °C
Suroviny
8-10 ks (bez kostí a kože) |
|
Marináda: | |
100-120 ml |
|
1 ČL |
|
2-3 KL čerstvý |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
Na omáčku: | |
2-3 PL (Canola) |
|
3 ks mäsitá (červená, žltá a zelená) |
|
3-4 ks čerstvé (Roma) |
|
425 g (v konzerve) |
|
2-3 KL (Nahrin) |
|
2-3 PL hustý (Amore) |
|
1,5-2 KL |
|
Príloha: | |
240-250 g |
|
480-500 ml vriaca |
|
1 KL |
|
1-1,5 PL |
|
170 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Z uvedených ingrediencií som zmiešal marinádu, v ktorej som dôkladne poobracal kúsky kuraciny a prikryté celofánom ich cez noc uložil do chladničky; ale nič by sa nestalo, keby som ich v nej bol aj na 2-3 dni.
-
2
Nadišiel „deň D“ a tak som si zoradil vstupnú zostavu...
-
3
Do rajnice s kukuričným olejom som vložil pokrájané papriky a paradajky, podusil ich.
-
4
Pripravil koreniny...
-
5
Na panvici som do červenohneda opiekol kúsky kuraciny.
-
6
Do zmäknutých paradajok s paprikami som pridal koreniny a paradajkový taliansky hustý krém.
-
7
Premiešal a zalial konzervou pokrájaných paradajok bez kože, 2-3 minúty nechal povariť.
-
8
Hotovou horúcou omáčkou som zalial plátky kuraciny rozložené v pekáči.
-
9
Omáčku som dôkladne porozotieral a pripravený „polotovar diela“ vložil na 70 minút do rúry vyhriatej na 150 °C. Posledných 10-12 minút som mäso dopiekol na 180 °C. V priebehu pečenia som kuracinu dva razy obrátil.
-
10
¼ hodinku pred dopečením mäsa som uvaril ryžu a keď sa v nej, po odparení vody, objavili „dierky“, vsypal som do nej mrazený hrášok, premiešal, zakryl, vypol ohrev.
-
11
Keď sa mäso dopieklo, mohol som prestierať. K porcii som priložil kuchársku knihu Joseph_a „Joe Dogs“ Iannuzziho „The Mafia Cookbook“. Keď si je „prelúskam“, vyberiem nejaký „Al Capone“ recept aj pre Vás.
-
12
Tohtoročné „bobaľky - opekance Amálka“ od @Anulienka1, ktorej veľmi pekne ďakujem za recept. Polovicu použijem na štedrovečerný stôl a druhá je už v mrazničke. Na budúci rok mám o jednu „robotu“ menej.
Tiež kuracie mäso:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Diskusia k receptu