Kuracie mäso
Kuracie mäso

Kuracina zapečená s paprikami a paradajkami fotorecept

sracz - fotkasracz, 18. decembra 2021
Kuracina zapečená s paprikami a paradajkami (fotorecept)
Foto: sracz

Kuracina je všeobecne obľúbená na všetkých svetových stranách našej zemegule. Ešte som sa nikdy nestretol so žiadnych zo svojich stravníkov či zákazníkov, ktorému by som nevyhovel s niektorým z mojich „pernatých diel“. Dnes som sa zvlášť špecializoval na chuť čerstvých mäsitých hrubostenných paprík a dokonca v troch farebných typoch. Paradajky som použil konzervované, už olúpané, ortodoxní fajnšmekri si ich môžu pripraviť zo zrelých čerstvých a prípravu si predĺžiť. Ja som bol za lenivého.

4-6
porcie
30 minút
príprava
60-70 minút
na 150/180 °C

Suroviny

8-10 ks (bez kostí a kože)
Marináda:
100-120 ml
1 ČL
2-3 KL čerstvý
1 KL
1 KL
1 KL
Na omáčku:
2-3 PL (Canola)
3 ks mäsitá (červená, žltá a zelená)
3-4 ks čerstvé (Roma)
425 g (v konzerve)
2-3 KL (Nahrin)
2-3 PL hustý (Amore)
1,5-2 KL
Príloha:
240-250 g
480-500 ml vriaca
1 KL
1-1,5 PL
170 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z uvedených ingrediencií som zmiešal marinádu, v ktorej som dôkladne poobracal kúsky kuraciny a prikryté celofánom ich cez noc uložil do chladničky; ale nič by sa nestalo, keby som ich v nej bol aj na 2-3 dni.

    Kuracina zapečená s paprikami a paradajkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nadišiel „deň D“ a tak som si zoradil vstupnú zostavu...

    Kuracina zapečená s paprikami a paradajkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do rajnice s kukuričným olejom som vložil pokrájané papriky a paradajky, podusil ich.

    Kuracina zapečená s paprikami a paradajkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravil koreniny...

    Kuracina zapečená s paprikami a paradajkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na panvici som do červenohneda opiekol kúsky kuraciny.

    Kuracina zapečená s paprikami a paradajkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do zmäknutých paradajok s paprikami som pridal koreniny a paradajkový taliansky hustý krém.

    Kuracina zapečená s paprikami a paradajkami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Premiešal a zalial konzervou pokrájaných paradajok bez kože, 2-3 minúty nechal povariť.

    Kuracina zapečená s paprikami a paradajkami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Hotovou horúcou omáčkou som zalial plátky kuraciny rozložené v pekáči.

    Kuracina zapečená s paprikami a paradajkami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Omáčku som dôkladne porozotieral a pripravený „polotovar diela“ vložil na 70 minút do rúry vyhriatej na 150 °C. Posledných 10-12 minút som mäso dopiekol na 180 °C. V priebehu pečenia som kuracinu dva razy obrátil.

    Kuracina zapečená s paprikami a paradajkami (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ¼ hodinku pred dopečením mäsa som uvaril ryžu a keď sa v nej, po odparení vody, objavili „dierky“, vsypal som do nej mrazený hrášok, premiešal, zakryl, vypol ohrev.

    Kuracina zapečená s paprikami a paradajkami (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Keď sa mäso dopieklo, mohol som prestierať. K porcii som priložil kuchársku knihu Joseph_a „Joe Dogs“ Iannuzziho „The Mafia Cookbook“. Keď si je „prelúskam“, vyberiem nejaký „Al Capone“ recept aj pre Vás.

    Kuracina zapečená s paprikami a paradajkami (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Tohtoročné „bobaľky - opekance Amálka“ od @Anulienka1, ktorej veľmi pekne ďakujem za recept. Polovicu použijem na štedrovečerný stôl a druhá je už v mrazničke. Na budúci rok mám o jednu „robotu“ menej.

    Kuracina zapečená s paprikami a paradajkami (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

haji
Mně by chutnalo, mám ráda kuřecí na všechny způsoby a když je s rýží, jsem spokojená. Opekance se ti povedly!
anulienka1
Tak tento recept si pre zmenu uložím zase ja. Veľmi sa mi páči a určite vyskúšam.
1x sracz

Zaujímavé video z archívu TV Varecha