Kuracina na sherry s kešu orieškami (fotorecept)
Autor receptu: salinka
Recept pochádza z časopisu Nový čas pre ženy 7/2010. Rýchle, nenáročné a zaujímavá chuť, ktorá príjemne prekvapí.
4 porcie |
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Prosím vás, nedajte sa pomýliť týmto obrázkom. Pomer surovín je polovičný, nerobila som z celej dávky. Kým neprišiel manžel, mala som pyšne nachystaný cherry likér, potom mi vysvetlil, že sherry je niečo úplne iné, ale už som mala nafotené:-) A olej má byť olivový.
- Poďme na to! Kuracie prsia nakrájame na rezance, jarnú cibuľku očistíme, najemno nakrájame. Červenú papriku umyjeme, očistíme od semienok a nakrájame. Zmiešame pomarančovú šťavu, sójovú omáčku, sherry a paradajkový pretlak.
- Na panvici si bez oleja opražíme posekané kešu oriešky, struky krátko povaríme vo vode a scedíme.
- Na panvici rozpálime olej, pridáme nakrájané kuracie prsia, za občasného miešania ich opekáme 3 minúty.
- Pridáme nakrájanú cibuľku, struky, premiešame.
- Ďalej papriku a pretlačený cesnak. Už to vonia. K upraženej zmesi pridáme zmes sherry, pomarančovej šťavy, za stáleho miešania zahustíme kukuričným škrobom rozmiešaným v troške vody. Dochutíme soľou a korením.
- Servírujeme posypané praženými orieškami kešu a cibuľkou. Výbornú chuť:-)