Kuracie prsia
Kuracie v paradajkovo-bazalkovej omáčke (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Hydinové mäso je vo väčšine prípadov rýchlo hotové a nezaberie veľa času na prípravu, najmä ak ide o kuracie prsia. Paradajky sú dobrou kombináciou k hydine.
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme a dobre premiešame.
- Na rozpálenom oleji mäso necháme zatiahnuť. Podlejeme cca 1,5 dl vody a zakryté dusíme 5 minút. Potom ho vyberieme na tanier.
- Do šťavy dáme nakrájané paradajky, cesnak a bazalku. Jemne osolíme. Dusíme 5 minút.
- Potom zmes rozmixujeme, ale nie úplne dohladka.
Vrátime do nej mäso a spolu 10 minút podusíme.
- Podávame s ryžou, kuskusom alebo cestovinami.