Kuracie prsia

Kuracie v paradajkovo-bazalkovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Hydinové mäso je vo väčšine prípadov rýchlo hotové a nezaberie veľa času na prípravu, najmä ak ide o kuracie prsia. Paradajky sú dobrou kombináciou k hydine.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme a dobre premiešame.
  2. Na rozpálenom oleji mäso necháme zatiahnuť. Podlejeme cca 1,5 dl vody a zakryté dusíme 5 minút. Potom ho vyberieme na tanier.
  3. Do šťavy dáme nakrájané paradajky, cesnak a bazalku. Jemne osolíme. Dusíme 5 minút.
  4. Potom zmes rozmixujeme, ale nie úplne dohladka. Vrátime do nej mäso a spolu 10 minút podusíme.
  5. Podávame s ryžou, kuskusom alebo cestovinami.