Kuracie supreme so zeleninovým pyré (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
18 minút na 190 °C |
Postup- Kurča opláchneme pod vlažnou vodou, potom
ho rozporciujeme a vykostíme prsia. Ostatné
použijeme na polievku. Pripravené prsia marinujeme
olejom, cesnakom a tymianom.
 - V kastróliku
urobíme pyré zo šalotky a z koreňovej
zeleniny: opražíme, podlejeme vývarom a udusíme
domäkka. Potom rozmixujeme a pyré
dochutíme.
 - Mäso opečieme na panvici a pečieme v rozpálenej
rúre pri teplote 190 °C asi 18 minút. Po opečení mäsa ho dáme na dosku na chvíľu
odstáť, aby nám z neho nevytiekla šťava z pečenia.
Podávame s opečenou mrkvičkou a maslovou
redukciou (biele víno zredukujeme a prihustíme
maslom).

|