Kuracie supreme so zeleninovým pyré (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
18 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Kurča opláchneme pod vlažnou vodou, potom ho rozporciujeme a vykostíme prsia. Ostatné použijeme na polievku. Pripravené prsia marinujeme olejom, cesnakom a tymianom.

  2. V kastróliku urobíme pyré zo šalotky a z koreňovej zeleniny: opražíme, podlejeme vývarom a udusíme domäkka. Potom rozmixujeme a pyré dochutíme.

  3. Mäso opečieme na panvici a pečieme v rozpálenej rúre pri teplote 190 °C asi 18 minút. Po opečení mäsa ho dáme na dosku na chvíľu odstáť, aby nám z neho nevytiekla šťava z pečenia. Podávame s opečenou mrkvičkou a maslovou redukciou (biele víno zredukujeme a prihustíme maslom).