Kuracie prsia

Kuracie supreme s pohánkou a s hráškovým pyré

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie supreme: Na rozpálenom oleji na panvičke opečieme z jednej aj z druhej strany dozlatista kuracie supreme. Dobre osolíme a okoreníme, dáme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 stupňoch asi 15 minút.
  2. Pohánka: Baby mrkvu a huby trochu opečieme v panvičke na prepustenom masle, dochutíme soľou a čiernym korením. Nakoniec pridáme nasekaný tymian. Pohánku prepláchneme vodou a dáme do hrnca s vriacou osolenou vodou. Necháme zovrieť, potom znížime teplotu a varíme približne 10–15 minút. Sporák vypneme a pohánku necháme odstáť. Zmiešame s mrkvovo–hríbovou zmesou.
  3. Hráškové pyré: V menšom hrnci na masle opražíme nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme hrášok, osolíme a okoreníme, podlejeme vývarom a prevarenou smotanou. Varíme domäkka, ale nie dlho, aby hrášok nestratil farbu. Rozmixujeme tyčovým mixérom a nakoniec pyré prepasírujeme cez sitko, aby zostalo úplne jemné. Keď je hotové, zmiešame ho s pohánkou a podávame k supreme.