Kuracie prsia
Kuracie supreme s pohánkou a s hráškovým pyré
Autor receptu: redakcia
Postup- Kuracie supreme: Na rozpálenom oleji na panvičke opečieme z jednej aj z druhej strany dozlatista
kuracie supreme. Dobre osolíme a okoreníme,
dáme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri
160 stupňoch asi 15 minút.
- Pohánka: Baby mrkvu a huby trochu opečieme
v panvičke na prepustenom masle, dochutíme
soľou a čiernym korením. Nakoniec pridáme nasekaný tymian. Pohánku prepláchneme vodou
a dáme do hrnca s vriacou osolenou vodou.
Necháme zovrieť, potom znížime teplotu a varíme
približne 10–15 minút. Sporák vypneme a pohánku
necháme odstáť. Zmiešame s mrkvovo–hríbovou
zmesou.
- Hráškové pyré: V menšom hrnci na masle opražíme nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme hrášok,
osolíme a okoreníme, podlejeme vývarom a prevarenou smotanou. Varíme domäkka, ale nie dlho, aby
hrášok nestratil farbu. Rozmixujeme tyčovým mixérom a nakoniec pyré prepasírujeme cez sitko, aby
zostalo úplne jemné. Keď je hotové, zmiešame ho
s pohánkou a podávame k supreme.
|