Vyprážané kuracie stehná
Vyprážané kuracie stehná

Kuracie stehná v kokosovom obale s kurkumovou omáčkou

Lýdia Chudivániová
šéfkuchárka Hotela Belassi**** v Bojniciach, 4. marca 2019
Kuracie stehná v kokosovom obale s kurkumovou omáčkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
2
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

300 g vykostené, bez kože
60 g
50 g
30 g
1 ks
Omáčka:
200 ml
1 KL
1 ks
1 ks
2 strúčiky
100 ml
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie stehná vyklepeme, osolíme, okoreníme a ochutíme štipkou karí korenia. Obalíme v hladkej múke, rozšľahanom vajíčku a strúhanke z rozdrvených kukuričných lupienkov a kokosovej múčky. Vyprážame v oleji z oboch strán.

  2. 2

    Kurkumová omáčka: Na oleji opražíme 1 pokrájanú menšiu šalotku, pridáme nadrobno nasekaný cesnak, opražíme, zalejeme bielym vínom, pridáme lyžičku kurkumy, potom pridáme vývar a zredukujeme asi na polovicu. Prepasírujeme, osolíme, okoreníme, pridáme lyžicu masla, odstavíme a dochutíme citrónovou šťavou.

  3. 3

    Podávame s uvarenou ryžou, dozdobíme zeleninou.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Neviem, načo vyklepávať vykostené rezne, robím ich často, ale nikdy neklepem. Prepečú sa aj tak, veď ak niekto vypráža celé stehná, tie klepať nejdú a tiež sa upražia. Kokos som ešte neskúšala, možno pár rezníkov vyskúšam s ním.....
Recept sa mi páči, kurkumu v jedle som si obľúbila. Rezne obaľujem rada v orechoch, kukuričných lupienkoch, ale s kokosom som ešte neskúšala - tak príležitostne vyskúšam!

Pridaj komentár k receptu: