Príjemne pikantná kuracina preliata jogurtom. Ako prílohu odporúčam ryžu basmati alebo jednu z placiek od Michsamant.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 kg |
|
| 3 ks veľká |
|
| 10 ks |
|
| 10 ks |
|
| 5 cm |
|
| 5 cm strúhaný čerstvý |
|
| 2 zúbky pretlačený |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 250 ml |
|
|
|
|
| alebo Ghee |
|
Postup
-
1
Rozpálime olej alebo ghee. Vložíme cibuľu, čierne korenie, kardamón a škoricu. Pražíme, kým sa cibuľa nesfarbí do zlata.
-
2
Pridáme zázvor, cesnak, chilli korenie, papriku a soľ a pražíme 2 minúty za občasného miešania.
-
3
Pridáme kuracie stehná a opečieme zo všetkých strán.
-
4
Po lyžiciach pridáme jogurt, premiešame, zakryjeme a necháme na ohni ešte 30 minút.









@jamarlen a nam aj kuriatka po dvore behaju, ale toto boli kupovane stehienka