Pečené kuracie stehná
Pečené kuracie stehná

Kuracie stehná pečené na zemiakoch a šampiňónoch fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 14. februára 2023
Kuracie stehná pečené na zemiakoch a šampiňónoch (fotorecept)
Foto: kimlo

Jednoduché a veľmi chutné jedlo z jedného pekáča.
Zdroj: internet

Suroviny

3-4 ks
250 g čerstvé
3 strúčiky
200 ml (33 %)
1 PL
1 KL
Na vymastenie pekáča:




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska, šampiňóny na plátky. Mäso osolíme a okoreníme. Smotanu rozmiešame s horčicou, rozotretým cesnakom a mletou paprikou.

    Kuracie stehná pečené na zemiakoch a šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dno pekáča (ja som použil rímsky) natrieme maslom, poukladáme zemiaky zmiešané so soľou. Na zemiaky uložíme vrstvu šampiňónov, ktoré poprášime mletou rascou. Na vrch uložíme stehná, prípadne aj krídla.

    Kuracie stehná pečené na zemiakoch a šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Celé zalejeme smotanou v ktorej sme rozmiešali cesnak, horčicu a papriku.

    Kuracie stehná pečené na zemiakoch a šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prikryté pečieme vo vyhriatej rúre pri 190 °C asi 45-50 minút. Ja som použil rímsky pekáč, ten som dal do studenej rúry a potom piekol pri 190 °C asi 90 minút.

    Kuracie stehná pečené na zemiakoch a šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom pekáč odokryjeme a zapečieme do zlatista.

    Kuracie stehná pečené na zemiakoch a šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame so zemiakmi z pekáča ako prílohou.

    Kuracie stehná pečené na zemiakoch a šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

kimlo
@kukulienka71 (14.2.2023 21:43)
Vďaka za koment. Z tohoto jedla aj keď sa minú zemiaky, viem si to mäso predstaviť dojesť aj s haluškami alebo cestovinou, tá smotanová omáčka je výborná... :-)
kvakac
Vynikajúce jedlo dal by som si. Všetko čo mám rád. Ja teraz nevarím sú fašangy, tak sa teraz kŕmime zabíjačkovými dobrotami. Ešte šťastie, že už to zanedlho skončí.
kimlo
@kvakac (15.2.2023 07:17)
Zabijackové dobroty mám rád aj ja. Každý mesiac chodím na zberateľskú burzu do TN, sú tam aj farmári, moje prvé kroky smerujú k ich stánkom, najprv si nakúpim dobroty a potom pozerať po burze… 🙂
kuko95
Veru keď dôjdem z nočnej presne toto robievam a idem spať keď sa zobudím obed je hotový ...ale nabudúce vyskusan dať navyše šľahačku alebo smotanu ostane ti dobrá omáčka ku kaši alebo kolienkam :))) ja si dneska spravím len tak krídla k vínu a nejakému filmu dobrota 😁
kimlo
@olinecka (17.2.2023 07:19)
Ďakujem za nahliadnutie, aj ja mám veľmi rad tieto jednohrncové jedlá, všetko tam naberie parádne chute. 😋
kukulienka71
Ďakujem za recept, veľmi nám chutilo. Huby som minula do paprikáša, tak som ich nahradila čerstvou kápiou. 90 minút v rímskom hrnci presne stačilo, tak ako píšeš. Pekné sviatky!


editer
Zajtra v našej reštaurácii to vyskušam - páči sa mi ten recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia