Kuracie stehná pečené na zemiakoch a šampiňónoch fotorecept
Foto: kimlo
Jednoduché a veľmi chutné jedlo z jedného pekáča.
Zdroj: internet
Postup
-
1
Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska, šampiňóny na plátky. Mäso osolíme a okoreníme. Smotanu rozmiešame s horčicou, rozotretým cesnakom a mletou paprikou.
-
2
Dno pekáča (ja som použil rímsky) natrieme maslom, poukladáme zemiaky zmiešané so soľou. Na zemiaky uložíme vrstvu šampiňónov, ktoré poprášime mletou rascou. Na vrch uložíme stehná, prípadne aj krídla.
-
3
Celé zalejeme smotanou v ktorej sme rozmiešali cesnak, horčicu a papriku.
-
4
Prikryté pečieme vo vyhriatej rúre pri 190 °C asi 45-50 minút. Ja som použil rímsky pekáč, ten som dal do studenej rúry a potom piekol pri 190 °C asi 90 minút.
-
5
Potom pekáč odokryjeme a zapečieme do zlatista.
-
6
Podávame so zemiakmi z pekáča ako prílohou.
Ďakujem za nahliadnutie a pochvalu, cením si to :-)
Vďaka za koment. Z tohoto jedla aj keď sa minú zemiaky, viem si to mäso predstaviť dojesť aj s haluškami alebo cestovinou, tá smotanová omáčka je výborná... :-)
Zabijackové dobroty mám rád aj ja. Každý mesiac chodím na zberateľskú burzu do TN, sú tam aj farmári, moje prvé kroky smerujú k ich stánkom, najprv si nakúpim dobroty a potom pozerať po burze… 🙂
Vďaka Ti, veľmi ma to teší 🙂
Vďaka Feri, určite by si si pošmákol… 😋
Máš pravdu, tá šľahačka spravila parádnu chutnú omáčku
Ďakujem za nahliadnutie, aj ja mám veľmi rad tieto jednohrncové jedlá, všetko tam naberie parádne chute. 😋