Pečené kuracie stehná

Kuracie stehná pečené na zemiakoch a šampiňónoch (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Jednoduché a veľmi chutné jedlo z jedného pekáča.

Postup

  1. Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska, šampiňóny na plátky. Mäso osolíme a okoreníme. Smotanu rozmiešame s horčicou, rozotretým cesnakom a mletou paprikou.
  2. Dno pekáča (ja som použil rímsky) natrieme maslom, poukladáme zemiaky zmiešané so soľou. Na zemiaky uložíme vrstvu šampiňónov, ktoré poprášime mletou rascou. Na vrch uložíme stehná, prípadne aj krídla.
  3. Celé zalejeme smotanou v ktorej sme rozmiešali cesnak, horčicu a papriku.
  4. Prikryté pečieme vo vyhriatej rúre pri 190 °C asi 45-50 minút. Ja som použil rímsky pekáč, ten som dal do studenej rúry a potom piekol pri 190 °C asi 90 minút.
  5. Potom pekáč odokryjeme a zapečieme do zlatista.
  6. Podávame so zemiakmi z pekáča ako prílohou.