Pečené kuracie stehná
Kuracie stehná pečené na zemiakoch a šampiňónoch (fotorecept)
Autor receptu: kimlo
Jednoduché a veľmi chutné jedlo z jedného pekáča.
Postup
- Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska, šampiňóny na plátky. Mäso osolíme a okoreníme. Smotanu rozmiešame s horčicou, rozotretým cesnakom a mletou paprikou.
- Dno pekáča (ja som použil rímsky) natrieme maslom, poukladáme zemiaky zmiešané so soľou. Na zemiaky uložíme vrstvu šampiňónov, ktoré poprášime mletou rascou. Na vrch uložíme stehná, prípadne aj krídla.
- Celé zalejeme smotanou v ktorej sme rozmiešali cesnak, horčicu a papriku.
- Prikryté pečieme vo vyhriatej rúre pri 190 °C asi 45-50 minút. Ja som použil rímsky pekáč, ten som dal do studenej rúry a potom piekol pri 190 °C asi 90 minút.
- Potom pekáč odokryjeme a zapečieme do zlatista.
- Podávame so zemiakmi z pekáča ako prílohou.