Kuracie stehienka Piri-piri s prílohou zo sladkých zemiakov s feta syrom fotorecept
Foto: sjuz
Tento portugalský recept - verzia Jamieho Olivera - ma dostal:), akurát som nedala viac druhov čerstvých čili paprík, aby sme to Zobraziť celý popisTento portugalský recept - verzia Jamieho Olivera - ma dostal:), akurát som nedala viac druhov čerstvých čili paprík, aby sme to mohli jest viacerí. Pre seba by som samozrejme urobila ohnivé piri - piri..:) Výborne sa dopĺňa chuť zemiakov s feta syrom a paprikových stehienok, s kyslým šalátom.
príprava
na 200 °C
Suroviny
vykostené s kožou |
|
1 zeleninová |
|
2 zeleninová |
|
1 |
|
1 ČL čerstvá |
|
|
|
3-4 strúčiky |
|
1 PL |
|
z 1 citróna |
|
|
|
zelená |
|
|
|
1 PL |
|
1 |
|
príloha: | |
3 väčšie |
|
|
|
|
|
zelená |
|
1-2 klasické |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Sladké zemiaky aj klasické olúpeme a dáme piecť aj s pokrájaným citrónom. Môžeme potrieť olejom, aby nezoschli. (Keď sú skoro upečené, pridáme k nim kúsky pokrájaných paprík)
-
2
Kuracie stehná vykostíme, narežeme a osolíme, okoreníme.
-
3
Dáme na grilovaciu panvicu kožou dolu a opekáme, kým nie je koža zlatá. Medzitým budeme pripravovať omáčku piri-piri.
-
4
Do mixéra dáme všetky suroviny na omáčku: pokrájané papriky, červenú cibuľu, cesnak, olivový olej, vňať, šťavu z citróna, ocot, worcester, údenú mletú papriku. Krátko a rýchlo rozmixujeme. Omáčka má byť kyslá. Podľa chuti môžeme dosoliť.
-
5
Omáčku vylejeme do pekáča, a na ňu poukladáme opečené stehienka. Omáčky má byť toľko, aby stehienka boli ponorené len zospodu. Ak je príliš hustá, pridáme vodu, ktorá sa pri pečení vypečie. Na stehienka položíme tymián namočený v oleji.
-
6
Dáme piecť na 200 st. C do zlata. Ja som ešte dopekala spolu s mäsom aj zemiaky.
-
7
Drevenú dosku si osolíme, pridáme čili, korenie a olivový olej.
-
8
Pridáme vňať, posekáme nie veľmi na drobno a rozdrobíme syr Feta.
-
9
Upečené zemiaky roztlačíme varechou, nie na kašu - musia zostať kúsky. Pridáme zmes z dosky a premiešame. Papriky, ktoré sa piekli so zemiakmi vyberieme a preložíme k mäsu.
-
10
Upečené stehienka vyberieme, a servírujeme s upečenými paprikami, poliate šťavou, a so zemiakmi a šalátom - akýmkoľvek listovým, pokvapkaným citrónovou šťavou. Keď robíte stehná s čili paprikami, je tento šalát super na ochladenie pálivej chuti. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu