Kuracie špízy
Kuracie špízy so šafranovou ryžou
Autor receptu: ryzasos
Vychutnajte si vynikajúcu zmes jemného kuracieho mäsa a aromatickej šafranovej ryže.* Dokonale ochutená a odborne
pripravená - táto chutná kombinácia sľubuje pozdvihnutie vášho kulinárskeho zážitku do nových výšin. Ideálny recept s ryžou
SOS Basmati.
4 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie mäso nakrájajte na kocky a zmiešajte so všetkými ingredienciami na marinádu. Kuracie kúsky nechajte v chladničke marinovať minimálne 30 minút.
- Medzitým poriadne premyte ryžu SOS Basmati.
- Do hrnca pridajte ghee a nechajte ho roztopiť. Potom pridajte premytú ryžu, soľ a vriacu vodu. Nechajte variť približne 5 minút.
- Akonáhle sa voda zredukuje, urobte do ryže niekoľko otvorov pomocou zadnej časti drevenej lyžice, aby sa ryža udusila. Nádobu na ryžu prikryte utierkou a pevne ju uzavrite pokrievkou. Nechajte 10 minút dusiť na miernom ohni.
- Do ¼ šálky horúcej vody pridajte štedrú štipku šafranu. Nalejte to na ryžu, aby získala žiarivú žltú farbu.
- Mäso vyberte, napichajte na špízy a opekajte na panvici do zlata. Podávajte s ryžou a obľúbeným šalátom (napríklad miešané paradajky, uhorky a cibuľa).