Kuracie špízy

Kuracie špízy so šafranovou ryžou

Autor receptu: ryzasos

Vychutnajte si vynikajúcu zmes jemného kuracieho mäsa a aromatickej šafranovej ryže.* Dokonale ochutená a odborne pripravená - táto chutná kombinácia sľubuje pozdvihnutie vášho kulinárskeho zážitku do nových výšin. Ideálny recept s ryžou SOS Basmati.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie mäso nakrájajte na kocky a zmiešajte so všetkými ingredienciami na marinádu. Kuracie kúsky nechajte v chladničke marinovať minimálne 30 minút.
  2. Medzitým poriadne premyte ryžu SOS Basmati.
  3. Do hrnca pridajte ghee a nechajte ho roztopiť. Potom pridajte premytú ryžu, soľ a vriacu vodu. Nechajte variť približne 5 minút.
  4. Akonáhle sa voda zredukuje, urobte do ryže niekoľko otvorov pomocou zadnej časti drevenej lyžice, aby sa ryža udusila. Nádobu na ryžu prikryte utierkou a pevne ju uzavrite pokrievkou. Nechajte 10 minút dusiť na miernom ohni.
  5. Do ¼ šálky horúcej vody pridajte štedrú štipku šafranu. Nalejte to na ryžu, aby získala žiarivú žltú farbu.
  6. Mäso vyberte, napichajte na špízy a opekajte na panvici do zlata. Podávajte s ryžou a obľúbeným šalátom (napríklad miešané paradajky, uhorky a cibuľa).