Kuracie špízy s kozím syrom
Autor receptu: tinca
Už sa žiada po tom vianočnom prejedaní niečo ľahšie, tak som vymyslela toto jedlo a chutilo veľmi.
2 porcie |
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si pripravíme z uvedených surovín marinádu, ktorú vymiešame.
Kuracie prsia pokrájame na stredne veľké kocky a naložíme do marinády. Necháme odležať minimálne 1 hodinu. Medzitým si pripravíme ostatné suroviny, olúpeme šampiňóny, pokrájame na polky, cibuľu na štvrťky. Papriku na väčšie kocky, rajčinky necháme celé a anglickú slaninu na plátky. Kozí syr pokrájame na trojuholníky.
- Na špajdle striedavo napichujeme mäso,slaninu, papriku, cibuľu,šampiňóny a rajčinky. OKREM kozieho syra!! Hotové špízy z oboch strán posolíme. Je to preto, lebo kozí syr je veľmi jemný a pri opekaní by sa nám veľmi roztiekol,takže ho ogrilujeme samostatne a pridáme navrch špízov. RADA navyše:Ak chceme syr napichovať, tak môžeme použiť tofu syr.
- Špízy opekáme na steakovej panvici z každej strany 5-7 minút, čím dosiahneme že mäsko je mäkké a zelenina ešte chrumkavá. Potom opečieme syr len z jednej strany veľmi krátko a dáme na viac miest každého špízu.
- Ako prílohu som zvolila karotkovo-zemiakové pyré. Dobrú chuť!