Kuracie s bryndzou (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

...májová bryndza, tento perfektný recept a aj tento spôsob pečenia kuracinky ma dnes inšpirovali... ďakujem :-)

5-6
porcií
40 minút
príprava
70 minút
na 180 °C

Postup

  1. ...preštudoval som recepty na vareche, spravil som kulinársky prieskum v mrazničke a chladničke, dohodol som sa s cholesterolom a potom to všetko začalo. Očistené zemiaky som nakrájal na kolieska, ale môžu sa aj ináč, aj tak ich potom popučíme. Do vymasteného pekáča som ich odložil a posolil...
  2. ...z májovej bryndze (dobrá je aj Feta), údenej mletej papriky a sušených paprikových lupienkov som spravil pomazánkovú nátierku, ale kto chce, môže aj nátierkovú pomazánku :-)... ja som tej papriky dal nejak veľa, tak keď to budete náhodou niekedy pripravovať, dajte menej ako je na fotke...
  3. ...kuracie vykostené stehná bez kože som očistil a natrel bryndzovou zmesou. Zroloval som a naukladal na zemiaky...
  4. ...posypal som mäso strúhankou, na vrch som naukladal plátky masla a šup s tým do rúry...asi na 70 minút a 180°C ... ničím som nepodlieval, ani som to nezakryl, posledných pár minút som pustil gril s ventilátorom...
  5. ...upečené mäsko som odložil do tepla, do zemiakov som pridal bryndzu čo mi ostala a potom som s nimi dohol, poslúchli a popučili sa samé :-)... podával som len tak, na tanieri... dobrú chuť