Kuracie rissoles so slaninkou a bylinkami fotorecept
Suroviny
| Rissoles: | |
| 500 g mleté |  | 
| 1 |  | 
| 1 stručik |  | 
| z 1 rožka čerstvá |  | 
| 1 PL jemne posekaná |  | 
| 1 PL jemne nasekaná |  | 
| 2 PL nasekana |  | 
| plátky |  | 
|  | |
|  | |
| Na potretie: | |
|  | |
| trochu |  | 
| trochu |  | 
|  | |
|  | |
| Špenát: | |
| sekaný mrazený alebo čerstvý (nie pretlak ) |  | 
| trochu |  | 
| podla chuti |  | 
|  | |
|  | |
|  | |
|  | |
Postup
- 
                                                    1
                                                    Kuracie mäso pomelieme .   
- 
                                                    2
                                                    Z čerstvého rožka si urobíme strúhanku.   
- 
                                                    3
                                                    Všetky ingrediencie pridame ku mäsu a dobre vymiešame.Dochutte si podla seba ,pozor na sol,lebo slaninka je dost slana.   
- 
                                                    4
                                                    Rukami vytvoríme malé gulky ,ktoré obalíme platkom slaniny.   
- 
                                                    5
                                                    Opražíme na prudkom ohni, kým nie je slaninka chrumkavá-také 2-3 minutky.Medzitým si zapnite rúru na 180 st.   
- 
                                                    6
                                                    Opražené naukladáme na plech ,potrieme omáčkou a pečieme na 180 st asi 10 minut.   
- 
                                                    7
                                                    Omáčku na potretie vymiešame a dochutíme .   
- 
                                                    8
                                                    Špenát podusíme na masle,osolíme ,okoreníme ,pridame citr.štavu a cesnak.Kapiu nakrajame a primiešame ku špenátu.Môžete použit aj grilovanu a ošúpanú červ.papriku.   
- 
                                                    9
                                                    A takto nejako by to malo vyzerat vo finále :-)) Mäso si môžete pripravit a napacovat den vopred a na druhý den máte obed za 15 minut komplet hotový :-))   


 
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                    




 
 


Diskusia k receptu