Restované kuracie mäso
Kuracie prsia so zelenou fazuľkou a šampiňónmi
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Fazuľku očistíme. Vo veľkom hrnci privedieme do varu osolenú vodu a fazuľku v nej asi 2 minúty povaríme. Potom ju scedíme a schladíme v studenej vode. Ak použijeme mrazenú fazuľku, nevaríme ju, len ju necháme rozmraziť v studenej vode a scedíme.
- Na panvici zahrejeme 1 PL oleja. Kuracie mäso osolíme, okoreníme a vložíme na panvicu. Pridáme čerstvý tymian. Mäso opekáme 4 minúty z každej strany a vyberieme. Do výpeku pridáme
očistené nakrájané šampiňóny a restujeme ich dozlatista. Potom ich vyberieme z panvice.
- Do výpeku v panvici pridáme čili džem, sójovú omáčku a vodu. Necháme prejsť varom a trochu zhustnúť. Potom
v omáčke krátko prehrejeme fazuľku, mäso nakrájané na menšie kúsky a šampiňóny. Všetko servírujeme s uvarenou ryžou.
|