Restované kuracie mäso

Kuracie prsia so zelenou fazuľkou a šampiňónmi

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Fazuľku očistíme. Vo veľkom hrnci privedieme do varu osolenú vodu a fazuľku v nej asi 2 minúty povaríme. Potom ju scedíme a schladíme v studenej vode. Ak použijeme mrazenú fazuľku, nevaríme ju, len ju necháme rozmraziť v studenej vode a scedíme.
  2. Na panvici zahrejeme 1 PL oleja. Kuracie mäso osolíme, okoreníme a vložíme na panvicu. Pridáme čerstvý tymian. Mäso opekáme 4 minúty z každej strany a vyberieme. Do výpeku pridáme očistené nakrájané šampiňóny a restujeme ich dozlatista. Potom ich vyberieme z panvice.
  3. Do výpeku v panvici pridáme čili džem, sójovú omáčku a vodu. Necháme prejsť varom a trochu zhustnúť. Potom v omáčke krátko prehrejeme fazuľku, mäso nakrájané na menšie kúsky a šampiňóny. Všetko servírujeme s uvarenou ryžou.