Kuracie prsia so šunkou a syrom s opekanými batátmi
Autor receptu: 27janka
Konečne máme viac slnka a teplejšie dni, môžeme vybehnúť vonku naľahko. V teplejších dňoch mám radšej ľahšie jedlá a hlavne nech sú rýchlo na tanieri, aby som voľný čas mohla tráviť v prírode. Batáty, sladké zemiaky som si obľúbila nielen pre ich lahodnú chuť, ale i benefity, ktoré nám pravidelnou konzumáciou ponúkajú. Hlavne v slnečných dňoch nám poskytnú dostatočné množstvo vitamínu A v prírodnej forme.
4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia nakrájame, osolíme, okoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji, keď máme kurací vývar, môžeme podliať 2 - 3 polievkovými lyžicami a opekáme na miernejšom plameni.
Medzitým si umyjeme batáty, nakrájame na kolieska a dáme na 1 - 2 minúty do vriacej osolenej vody. Do panvice si dáme olivový olej, predvarené batáty, posypeme drvenou rascou, rozmarínom a opečieme.
Po 15 minútach dokončíme mäsko. Na každý porciu mäsa marhuľu, plátok šunky, plátok syra eidam a počkáme kým sa syr roztopí a môžeme podávať.