Kuracie prsia s medvedím cesnakom a tvarohovo-zemiakovými ňokmi fotorecept
Foto: Lenkapalenka
Recept je inšpirovaný receptom od Jarda Žideka z relácie Nebíčko v papuľke.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si cesto na ňoky. Zmiešame tvaroh, nastrúhaný, v šupke uvarený zemiak, vajce, soľ, korenie, zopár lístkov nadrobno nasekaného medvedieho cesnaku. Spolu premiešame a prisypávame krupicu podľa potreby. Ak si nie sme istý konzistenciou, hodíme malú guličku cesta do vriacej vody a ak nám udrží tvar, cesto je v poriadku.
- 2
Pripravíme si mäsové balíčky. Rozložíme plátky slaniny, na ne naukladáme lístky medvedieho cesnaku a kuracie mäso. Prsia som narezala na polovicu pozdĺžne a jednu polovicu preložila naopak, aby bola hrúbka mäsa rovnaká po celej šírke. Mäso osolíme, okoreníme a polejeme lyžičkou medu. Zabalíme a zaistíme niťou alebo špajdľou. Takto si pripravíme 2 balíčky.
- 3
Cesto na ňoky rukami vyvaľkáme do 2 centimetrového valčeka a nakrájame na kolieska. Dáme variť do vriacej vody, kým nám vyplávajú na hladinu. Necháme variť ďalšie 2-3 minútky a vyberieme dierkovanou naberačkou.
- 4
Medzitým si zohrejeme panvicou s lyžicou olivového oleja a opečieme mäsové balíčky. Opekáme 5-6 minút a otáčame z každej strany.
- 5
Mäso vyberieme nabok. Do výpeku prilejeme naberačku vody z ňokov, pridáme 2 lyžice masla a metličkou rozmiešame. Vzniknutú omáčku dosolíme podľa chuti a pridáme lyžičku medu. Mäso vložíme naspäť a prikryté necháme vrieť ešte 10 minút.
- 6
Na inej panvici si rozohrejeme lyžicu masla, pridáme zvyšok medvedieho cesnaku a prehrejeme podobne ako špenát. Posunieme na kraj panvice a pridáme uvarené ňoky, krátko prehrejeme a opečieme.
- 7
Servírujeme ňoky, vedľa si vytvoríme hniezdo z medvedieho cesnaku, na to položíme mäso a prelejeme omáčkou mäso aj ňoky.
- 8
Zalizujeme sa až za ušami. Dobrú chuť :-)
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu