Kuracie prsia s krustou, s omáčkou z granátového jablka, so zemiakovou kašou a pomarančovým chutney

patrick - fotkapatrick, 11. decembra 2012
Kuracie prsia s krustou, s omáčkou z granátového jablka, so zemiakovou kašou a pomarančovým chutney
Foto: patrick

Do tohto jedla som sa snažil dať veľa z toho, čo som sa doteraz naučil a výsledok rozhodne stál za to :-)

2
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1
30 g
2 ks
10 g
20 g
1
3
100 ml
20 g




Postup

  1. 1

    Pomarančové chutney : Pomaranče ošúpeme, nakrájame na segmenty, tie potom na malé kúsky a zvyšok si odložíme. Na panvici si cukor spálime na karamel, pridáme maslo a zo zvyškov z pomarančov pomarančovú šťavu. Pridáme pomaranče a dusíme. Arašidy si nakrájame na drobné kúsky a pridáme k pomarančom. Keď máme chutney hotové tak ho dáme do vhodnej nádoby ( zaváraninovej fľaše ) a v chladničke nám vydrží aj niekoľko týždňov.

  2. 2

    Omáčka z granátového jablka : z granátového jablka vyberieme semienka ( najľahšie to ide tak, že ho prerežeme napoly chytíme ho do ruky a nad miskou búchame po zadnej časti jablka vareškou a semienka nám samé povypadávajú ) na panvici si cukor spálime na karamel pridáme trochu vody a semienka granátového jablka. Prilejeme trochu balzamika, dochutíme štipkou škorice a redukujeme. Keď je treba tak podlievame vodou. Nakoniec omáčku prepasírujeme a odložíme nabok.

  3. 3

    Kuracie prsia osolíme a okoreníme z oboch strán. Na panvici si zohrejeme olivový olej a sprudka zatiahneme kuracie prsia. Potom ich premiestnime na plech (alebo ich môžeme nechať na panvici ak máme takú ktorá môže ísť do trúby) polejeme ich z vrchu medom, pridáme štipku korenia cayene (aby bolo len tak v pozadí a neprebíjalo chuť ostatných surovín !), postrúhanú pomarančovú kôru a pomleté pistácie. Dáme do trúby vyhriatej na 200 °C pod gril na 10 minút.

  4. 4

    Zemiaky ošúpeme, dáme do studenej osolenej vody a privedieme k varu. Varíme cca 15 minút do mäkka. Keď sú uvarené tak ich scedíme, pridáme mleté čierne korenie, soľ podľa chuti, smotanu a maslo a spravíme pyré nakoniec vmiešame koriandrovú vňať.

Diskusia k receptu

afataga
wooow super, ked na take jedlo pozves frajerku, uz sa jej nezbavis :-)
dali by sa pouzit aj vykostene horne stehna, nie su take suche ako prsia
nonna
Si šikovný a tuším bude z Teba budúci šéfkuchár určite vo významnej reštike. A @afataga má tiež pravdu. Získaš si baby hneď, ak zistia, že sa nebudú musieť pri Tebe zdržovať varením. POCHVALA a ukladám do KK.
dodo46
Toto sa podobá skôr na zákusok , ale frajerka bude spokojná. Toľko práce určite ocení.
radox1
tvoj recept ma hlavu aj patu ,dodrziavas spravny techn.postup.pokracuj.
mirop
wow, klobuk dolu, super.... ja som tvojom veku povazoval za vrchol kucharciny tie vegetove kuracie sotehrozy so sterilovanou kukuricou co tu obcas davaju starsie zenske ako si ty.... mas moj obdiv, dal by som si
majsterka
všetko je to fajn ale zemiaky daj najbližšie variť do horúcej nie do studenej vody
patrick
@afataga viem že prsia sú veľmi zložité na prípravu tak aby ostali šťavnaté ale dá sa to vystihnúť no určite by to bolo super aj s tými hornými stehnami :-) , @nonna tak to je môj najväčší sen budem sa snažiť aby sa splnil :-), @dodo46 ,@radox1 , @mirop ďakujem za uznanie a pochvalu podporuje ma to v tom aby som pokračoval v niečom čo ma baví , a @majsterka neviem odkiaľ máte takú informáciu ale zemiaky sa majú dávať do studenej osolenej vody a až následne sa majú priviesť k varu do vriacej vody sa dávajú napríklad cestoviny alebo keď sa blanšíruje zelenina a pod.
nonna
Patrik, ja Ti veľmi držím palce a budem si Ťa tu "strážiť"......Som presvedčená, že sa Ti to podarí, javíš sa ozaj schopne. Dúfam, že mi to potom oznámiš, keď tú šéfkuchársku varešisko budeš držať a tiež, kde ju to držíš, aby som mohla prifrčať a zdegustovať Tvoje kulinárske umenie. Uč sa, skúšaj, trénuj!
evanaaa
@patrick , máš bohatú fantáziu na vymýšľnie jedál, budeš druhý Gordon Ramsay, nno, nemyslím doslova, ale držím ti palce. A máš pravdu, zemiaky sa neblanšírujú, vkladajú sa do studenej vody, aspoň som o tom nepočula ani ja.
dorenika
no super konecne nieco moderne ale nie tak zlozite ze sa to neda urobit doma :)
spoqo
Co sa tyka tej omacky z granatoveho jablka. Pochadza originalne z Azerbajdzanskej kuchyne a vola sa Narsharab. Ja som ju spoznal a akurat aj kupil, ale uz hotovu z Ruska. Celkovo som len tazko o nej na nete mohol nieco najst a na Slovenskom nete to bol jediny recept, takze mas urcite u mna velke + ! :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia