Kuracie prsia
Kuracie prsia

Kuracie prsia s ananásom a pomarančovou omáčkou

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 14. marca 2023
Kuracie prsia s ananásom a pomarančovou omáčkou
Foto: Shutterstock
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

500 g
1/2 ks čerstvý
1 ks
1 ks
2 PL
300 g
Omáčka:
2 ČL
1 PL
1 PL
2 PL
1 ks (bio)




Postup

  1. 1

    Na omáčku v miske zmiešame kukuričný škrob s vodou, primiešame sójovú omáčku, med, nastrúhanú kôru aj šťavu z pomaranča.

  2. 2

    Ryžu uvaríme podľa návodu na obale.

  3. 3

    Vo väčšej panvici alebo vo woku rozohrejeme olej a opražíme na ňom dozlatista na kocky nakrájané kuracie prsia. Trvá to asi 5 minút.

  4. 4

    Znížime teplotu a mäso podlejeme pomarančovou omáčkou, miešame 3 minúty. Pridáme očistený a na kocky nakrájaný ananás a papriku. Osolíme, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením. Chvíľu povaríme.

  5. 5

    Kuracie prsia posypeme nakrájanou zelenou časťou jarnej cibuľky. Podávame s uvarenou jazmínovou ryžou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia