Kuracie prsia plnené glazovanou mrkvičkou v slaninovom kabátiku fotorecept

pusta - fotkapusta, 31. októbra 2012
Kuracie prsia plnené glazovanou mrkvičkou v slaninovom kabátiku (fotorecept)
Foto: pusta

Dostala som Bio kura, vykostila som prsia a rozhodla som sa urobiť lahodné papaníčko. Naplnila som ich mrkvou, ktorú som najprv glazovala a po Zobraziť celý popisDostala som Bio kura, vykostila som prsia a rozhodla som sa urobiť lahodné papaníčko. Naplnila som ich mrkvou, ktorú som najprv glazovala a po vychladnutí obalila petržlenovou vňaťou. Prsia som zvinula a na tesno obalila anglickou slaninou, lebo prsia samotné majú suché mäsko. Pri pečení sa krásne ochutili, zostali šťavnaté a prevzali chuť pridaného cesnaku. Zvyšok glazovanej mrkvy som podávala ako prílohu aj s dusenou ryžou. Bola to delikatesa, vyskúšajte tento receptík!

2
porcie
25 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
100 g tenké plátky
podľa chuti
1 - 2 strúčiky podľa veľkosti
2 PL
2 PL
z 1/2 citrona
2 ks stredne veľké
1 PL zarovnaná
30 g
150 ml horúca
štipka  do nálevu

Postup

  1. 1

    Bio kuriatko som naporcovala, prsia som vykostila, zbavila kože, rozrezala som ich na pláty, ktoré som osolila a uložila do pekáčika. Môžete kľudne použiť kúpené kuracie prsia z obchodu.

    Kuracie prsia plnené glazovanou mrkvičkou v slaninovom kabátiku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vytlačila som šťavu z polovice citróna.

    Kuracie prsia plnené glazovanou mrkvičkou v slaninovom kabátiku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravila som si petržlenovú vňať a očistila mrkvu. Petržlenovú vňať som posekala na drobno, mrkvu som pokrájala na dĺžku kuracích pŕs, hrubšiu časť som prekrojila ešte po dĺžke na polovicu.

    Kuracie prsia plnené glazovanou mrkvičkou v slaninovom kabátiku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Maslo som pokrájala na asi 10 g plátky.

    Kuracie prsia plnené glazovanou mrkvičkou v slaninovom kabátiku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V pekáčiku som nechala skaramelizovať kryštálový cukor, rozpustila som maslo, pridala som pripravenú mrkvu a za stáleho otáčania som ju nechala karamelizovať asi 3 - 5 minút.

    Kuracie prsia plnené glazovanou mrkvičkou v slaninovom kabátiku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Priliala som horúcu vodu a citrónovú šťavu a pridala som štipku soli. Prikryté som dusila na strednom plameni - 10 minút.

    Kuracie prsia plnené glazovanou mrkvičkou v slaninovom kabátiku (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom som mrkvu ešte stále miešala do úplného odparenia tekutiny odokryté a..

    Kuracie prsia plnené glazovanou mrkvičkou v slaninovom kabátiku (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...pridala som znovu trocha masla a dokončila glazovanie mrkvy - asi 2-3 minúty. Nechala som ju úplne vychladnúť. Mrkvička má zostať al dente, nesmie byť rozvarená.

    Kuracie prsia plnené glazovanou mrkvičkou v slaninovom kabátiku (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Očistený cesnak som pokrájala na plátky.

    Kuracie prsia plnené glazovanou mrkvičkou v slaninovom kabátiku (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na kuracie prsia som nasypala pokrájanú petržlenovú vňať.

    Kuracie prsia plnené glazovanou mrkvičkou v slaninovom kabátiku (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Rozložila som na ne vychladnutú glazovanú mrkvičku.

    Kuracie prsia plnené glazovanou mrkvičkou v slaninovom kabátiku (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Pripravené kuracie prsíčka som na pevno zvinula okolo mrkvičky a husto som ich obalila tenkými plátkami anglickej slaninky. Do pekáčika som dala plátky cesnaku pod kuracie prsííčka, priliala som olej a trocha vody.

    Kuracie prsia plnené glazovanou mrkvičkou v slaninovom kabátiku (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Prikryté alobalom som piekla v trúbe vyhriatej na 180 stupňov C 20 minút, potom som ešte dopekala do červena po odstránení alobalu ešte 10 minút za prelievania výpekom.

    Kuracie prsia plnené glazovanou mrkvičkou v slaninovom kabátiku (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Hotové prsíčka som podávala s dusenou ryžou, podliala som ich vypečenou šťavičkou a zvyšok glazovanej mrkvičky som podávala ako delikatesnú zeleninovú prílohu. Mäsíčko je mäkkučké, jemnučké, nie je vysušené, ale krásne šťavnaté a má vynikajúcu chuť použitých surovín. Je to veľmi jemné a chuťovo výborné jedlo.

    Kuracie prsia plnené glazovanou mrkvičkou v slaninovom kabátiku (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

lusinkab
Zase si sa pekne pohrala v kuchyni :-) vyzera to uzasne,mrkvicku robim aj ja ale namiesto cukru davam medik dava to tomu zaujimavu chut :-) ulozene v KK
babav
Velmi pekne prezentovany recept...fajnove jedlo !
pusta
@lusinkab , presne ako vravíš, s týmto jedlom som sa naozaj vyhrala a oplatilo sa. je úžasne chutné a pritom šťavnaté a jemné. áno, zvyknem robiť aj s medíkom, teraz som nemala. niekedy použijem na glazovanie mrkvičky hnedý alebo trstinový cukor. dakujem
babkamt
Recept som si uložila do kk. Čaká na realizáciu.
frezia68
Tak som dnes vyskúšala tú glazovanú mrkvu,neplnila som prsia,ale ako prílohu a veru chutilo,ďakujem za recept :-)
jarunka
Toto jedlo robievam podobne, tu glazovanu mrkvu nedavam do masa ale ako prilohu ako to urobila @frezia68 a miesto petrzlanovej vnati davam kopor, miesto cukru med alebo javorovy syrup. Na buduce vyskusam podla teba a zabalim do masa. Maso bude mat asi trochu inu chut.
pusta
@jarunka , je tak, ako vravíš. je iné, ak je glazovaná mrkvička ako príloha a je úplne iné, ak sa použije glazovaná mrkvička ako náplň do mäsa, mäsko má potom oveľa jemnejšiu, ale najmä lahodnejšiu chuť, ktorú preberá z prísad, použitých na prírpavu glazovanej mrkvičky. to bol dôvod, prečo som sa s týmto jedlom v kuchyni vyhrala, ako píše @lusinkab.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha