Kuracie prsia

Kuracie prsia na smotane s haluškami

Autor receptu: jany1976

Kuracie mäso na smotane nesmie chýbať na našom stole.😋

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji orestujeme nakrájané mäso s cibuľou.
  2. Pridáme soľ, mletú červenú papriku, korenie a podlejeme vodou.
  3. Keď je mäso mäkké, zahustíme ho smotanou s rozmiešanou 1 lyžicou hladkej múky a prevaríme.
  4. Halušky: Vymiešame polohrubú múku s vajcom, osolíme a pridáme vodu na polotuhé cesto.
  5. Cesto pretlačíme cez haluškovač do osolenej vriacej vody a varíme kým halušky vyplávajú na povrch.
  6. Halušky nakoniec scedíme a podávame s uvareným kuracím mäskom. Dobrú chuť.😋