Kuracie prsia
Kuracie prsia na smotane s haluškami
Autor receptu: jany1976
Kuracie mäso na smotane nesmie
chýbať na našom stole.😋
4 porcie |
20 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji orestujeme nakrájané mäso s cibuľou.
- Pridáme soľ, mletú červenú papriku, korenie a podlejeme vodou.
- Keď je mäso mäkké, zahustíme ho smotanou s rozmiešanou 1 lyžicou hladkej múky a prevaríme.
- Halušky: Vymiešame polohrubú múku s vajcom, osolíme a pridáme vodu na polotuhé cesto.
- Cesto pretlačíme cez haluškovač do osolenej vriacej vody a varíme kým halušky vyplávajú na povrch.
- Halušky nakoniec scedíme a podávame s uvareným kuracím mäskom. Dobrú chuť.😋