Kuracie prsia
Kuracie prsia na šampiňónoch so zemiakmi
Autor receptu: luwinka
Veľmi dobrý obed.
4 porcie |
35 minút tepelná úprava |
Postup- Pripravíme si to, čo budeme potrebovať. (Šampiňóny som zabudla odfotiť).
- Kuracie prsia rozmrazíme, umyjeme, potom ich nakrájame na kúsky. Cibuľu očistíme a pokrájame ju nadrobno. Šampiňóny umyjeme a pokrájame ich na plátky. Do hrnca si dáme trochu oleja a orestujeme na ňom cibuľu.
- Pridáme kúsky kuracieho mäsa a orestujeme ich z každej strany, až pokiaľ nepustia šťavu. Teraz pridáme na plátky nakrájané šampiňóny. Všetko chvíľu miešame, potom pridáme trošku soli, čierneho korenia a na rezančeky nakrájaného cesnaku. Na záver pridáme mletú červenú papriku a mäso so šampiňónmi podlejeme vodou (tak, aby sme zaliali mäso). Do vody rozmrvíme hubový bujón a všetko premiešame a prikryjeme pokrievkou. Varíme 30 minút na miernom plameni.
- Pokým sa nám mäso varí si v smotane na varenie rozmiešame 2 lyžičky škrobu.
- Keď máme mäso uvarené aj so šampiňónmi, všetko zamiešame a vylejeme rozmiešanú smotanu. Potom všetko ešte premiešame a po zovretí miešame asi minútu. Na záver omáčku s mäsom a šampiňónmi odstavíme z varu, pridáme kúsok masla a hrsť nasekanej petržlenovej vňate. Zamiešame a necháme pod pokrievkou ešte 5 minút. Podávame so zemiakmi.
- Chutilo :-)
|