Kuracie prsia

Kuracie prsia na šampiňónoch so zemiakmi

Autor receptu: luwinka

Veľmi dobrý obed.

4
porcie
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si to, čo budeme potrebovať. (Šampiňóny som zabudla odfotiť).
  2. Kuracie prsia rozmrazíme, umyjeme, potom ich nakrájame na kúsky. Cibuľu očistíme a pokrájame ju nadrobno. Šampiňóny umyjeme a pokrájame ich na plátky. Do hrnca si dáme trochu oleja a orestujeme na ňom cibuľu.
  3. Pridáme kúsky kuracieho mäsa a orestujeme ich z každej strany, až pokiaľ nepustia šťavu. Teraz pridáme na plátky nakrájané šampiňóny. Všetko chvíľu miešame, potom pridáme trošku soli, čierneho korenia a na rezančeky nakrájaného cesnaku. Na záver pridáme mletú červenú papriku a mäso so šampiňónmi podlejeme vodou (tak, aby sme zaliali mäso). Do vody rozmrvíme hubový bujón a všetko premiešame a prikryjeme pokrievkou. Varíme 30 minút na miernom plameni.
  4. Pokým sa nám mäso varí si v smotane na varenie rozmiešame 2 lyžičky škrobu.
  5. Keď máme mäso uvarené aj so šampiňónmi, všetko zamiešame a vylejeme rozmiešanú smotanu. Potom všetko ešte premiešame a po zovretí miešame asi minútu. Na záver omáčku s mäsom a šampiňónmi odstavíme z varu, pridáme kúsok masla a hrsť nasekanej petržlenovej vňate. Zamiešame a necháme pod pokrievkou ešte 5 minút. Podávame so zemiakmi.
  6. Chutilo :-)