Kuracie nohy so smotanovým ragú a špenátovými cestovinami (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Tento recept je trochu varený, trochu parený a trochu pečený..... a dobrý :-)

6
porcií
90 minút
príprava

Postup

  1. Najprv si pripravíme cestoviny: špenát dáme na sitko odtiecť z prebytočnej vody. Potom vymiešame vajcia, špenát, olivový olej a soľ na kašičku a postupne pridávame múka až nám vznikne tuhé cesto. Prikryté miskou ho necháme odpočívať aspoň hodinu. Potom vyvaľkáme a nakrájame na dlhšie, hrubšie rezance. Za mňa to spravil strojček na cestoviny, vy spravte ako vám vyhovuje, kľudne kúpte v obchode... dnes je široký výber kvalitných cestovín. Cestoviny necháme obschnúť a potom ich uvaríme v slanej vode.
  2. Cele stehná si rozdelíme na vrchné a spodné. Vrchné stehná vykostíme, odstránime kožu a nakrájame na kocky. Spodné stehienka obrežeme nožíkom okolo kosti a povyťahujeme všetky šľachy
  3. na dosku si rozprestrieme fóliu, posypeme ju zmesou korenia a soli (napr. korenie na kura, grilovacie korenie ...) a do tejto fólie zabalíme na veľmi tesno stehienko
  4. pomocou fólie vyformujeme mäso tak aby bolo ako guľka na kosti. Hore fóliu uviažeme motúzikom a dáme pariť asi na 1 hod. Kto nemá parák môže použiť dierkovanú podložku na knedľu. Fóliu dobre utesnite lebo počas parenia sa vo vnútri vyzráža tekutina a bola by škoda o ňu prísť.
  5. Mäso z vrchných stehien sme si nakrájali na kocky a teraz opražíme na oleji. Podlejeme vodou alebo vývarom, posolíme, okoreníme a dusíme až do zmäknutia
  6. Keď je mäso mäkké pridáme smotanu v ktorej sme rozmiešali lyžicu ostrej horčice, krátko povaríme a dochutíme ak treba.
  7. Keď máme nohy uparené, stiahneme s nich fóliu a tiež s kosti stiahneme chrupavku. Teraz to už ide celkom ľahko a zostane nám krásna holá kostička ako rúčka. Nohy dáme spolu so šťavou na pekáčik zapiecť do rúry.
  8. Uvarené, ešte horúce cestoviny naložíme na tanier polejeme smotanovým ragú a ako ozdobu pridáme kuracie nohy.... dobrú chuť :-)