Kuracie medailónky na opekanom patizóne s čili-limetkovým dresingom a cesnakovou hriankou

stefanm - fotkastefanm, 16. júla 2010
Kuracie medailónky na opekanom patizóne s čili-limetkovým dresingom a cesnakovou hriankou
Foto: stefanm

Trošku som improvizoval a vyšlo mi toto!Je to zmes chutí kuracieho mäska,čili,limetky a patizónu.Neuveritelne vyvážena s cesnakovou hriankou.Nepatrí sa chváliť vlastné recepty ale v Zobraziť celý popisTrošku som improvizoval a vyšlo mi toto!Je to zmes chutí kuracieho mäska,čili,limetky a patizónu.Neuveritelne vyvážena s cesnakovou hriankou.Nepatrí sa chváliť vlastné recepty ale v tomto prípade to ináč neide.Veľmi ma mrzí,že som tomuto jedlu nevenoval primeranú pozornosť pri aranžovaní foto a odflákol som to len tak na kuchynskom drese.Ak to niekto vyskúšate,prosím o foto ktoré si zaslúži.Učíme sa na vlastných chybách.

15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Kurča naporcujeme na menšie kúsky a naložíme do nálevu z 1dcl oleja,soli,korenia na pečené kurča a sójovej omáčky aspoň na hodinu.Potom kúsky sprudka opražime a preložíme na pomastený plech,podlejeme trochou vody,prikryjeme (alobal alebo druhý plech) a dáme piecť do rúry.Pečieme aspoň ¾ hodiny prikryte a potom ešte aspoň 15min.odkryte.

  2. 2

    Počas pečenia si na strúhadle na väčších slzičkách nastrúhame očistený patizón a jeden zemiak.Zmes opečieme na troche oleja,pridáme nastruhanú cibuľu a cesnak,osolíme,okoreníme vegetou a opekáme kým nezmekne.

  3. 3

    Na panvičke s trochou oleja si opražíme nadrobno nakrájané čili papričky (3-4 ks nie viac!) a na tenko nakrájanú kôru z limetky.Chvíľku opražíme,pridáme nadrobno nakrájanu cibuľu (1/2 lyžice) a podlejeme 1dcl vody v ktorej sme rozmiešali šťavu z limetky.Mierne osolíme,pridáme trošku cukru a krátko povaríme. Kuracie medailónky podávame na opekanom patizóne preliate čili-limetkovym dresingom a chlebovými toustami s cesnakom.

Diskusia k receptu

jezibabka1
mňam! ale ja vynechám čipoš:))) a kde sa zas stratilo to pivečko?:) veď to je už ako Tvoj erb, keď vidím pivo na fotke, je mi jasné, že recept je od Teba:)
stefanm
Veď som sa priznal,že som tu fotku "odflákol" a teraz ma to mrzí.Robil som to niekedy v jeseni minulého roku.Myslím,že na výročie svadby a asi som myslel na niečo iné ako na pivko.
sjuz
mňam, dobrá fantázia, skúsim:)
evusik
@stefan pokiaľ si pri výročí svadby myslel na niečo "iné" tak je to hádam v poriadku :-) ale pri varení si určite na nič iné nemyslel, lebo mne to pripadá priam famózne a ten patizónovo-zemiakový základ ma dostal, už som si tvoj recept vytlačila a zavesila na chladničku, čo je neklamný znak toho, že najbližie (v nedeľu) uvarím :-)
jerica
@stefanm vyzerá to celkom chutne , receptík vyskúšam , mám kuracie obdobie, je to chutné a rýchle,to je dôležité. Mňam.
bozulka
Zaujímavá fantázia,ale určite vyskúšam,v auguste ideme na kurence tak bude dobré recepty meniť.Obdivujem každú fantáziu!!!!!!
celka
Zajímavé jsou ty brambory s patizónem. Určitě vyzkouším tuto
variantu na kuře.
benko
Určite vyskúšam! Neviem, čo so slinami...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia