Kuracie medailónky na opekanom patizóne s čili-limetkovým dresingom a cesnakovou hriankou

Autor receptu: stefanm

Trošku som improvizoval a vyšlo mi toto!Je to zmes chutí kuracieho mäska,čili,limetky a patizónu.Neuveritelne vyvážena s cesnakovou hriankou.Nepatrí sa chváliť vlastné recepty ale v tomto prípade to ináč neide.Veľmi ma mrzí,že som tomuto jedlu nevenoval primeranú pozornosť pri aranžovaní foto a odflákol som to len tak na kuchynskom drese.Ak to niekto vyskúšate,prosím o foto ktoré si zaslúži.Učíme sa na vlastných chybách.

15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kurča naporcujeme na menšie kúsky a naložíme do nálevu z 1dcl oleja,soli,korenia na pečené kurča a sójovej omáčky aspoň na hodinu.Potom kúsky sprudka opražime a preložíme na pomastený plech,podlejeme trochou vody,prikryjeme (alobal alebo druhý plech) a dáme piecť do rúry.Pečieme aspoň ¾ hodiny prikryte a potom ešte aspoň 15min.odkryte.
  2. Počas pečenia si na strúhadle na väčších slzičkách nastrúhame očistený patizón a jeden zemiak.Zmes opečieme na troche oleja,pridáme nastruhanú cibuľu a cesnak,osolíme,okoreníme vegetou a opekáme kým nezmekne.
  3. Na panvičke s trochou oleja si opražíme nadrobno nakrájané čili papričky (3-4 ks nie viac!) a na tenko nakrájanú kôru z limetky.Chvíľku opražíme,pridáme nadrobno nakrájanu cibuľu (1/2 lyžice) a podlejeme 1dcl vody v ktorej sme rozmiešali šťavu z limetky.Mierne osolíme,pridáme trošku cukru a krátko povaríme. Kuracie medailónky podávame na opekanom patizóne preliate čili-limetkovym dresingom a chlebovými toustami s cesnakom.