Dusené kuracie mäso v aromatickej omáčke

Kuracie mäso v aromatickej omáčke

Autor receptu: podravka

Pripravte si kura trošku iným aromatickým spôsobom a ozvláštnite si všedné jedlo.

6
porcií
50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Na dobre rozohriatu panvicu dáme olej aj maslo a dozlatista na tom opražíme najemno nakrájanú cibuľu.
  2. Kuracie mäso posypeme korením a opečieme na cibuľke z oboch strán.
  3. Pridáme papriku nakrájanú na rezance a paradajky nakrájané na kocky.
  4. Posypeme mletou paprikou a prikryté dusíme na miernom ohni. Občasne miešame a podlievame podľa potreby vodou, dokým nie je mäso mäkké.
  5. Nakoniec primiešame smotanu zmiešanú s múkou a krátko povaríme.
  6. Podávanie: Podávame s obľúbenou prílohou (cestoviny, gnocchi,...) a šalátom.