Kuracie mäso na curry a rasci

Autor receptu: elixir

Jednoduchý obed.

2
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Prichystáme si suroviny - umyjeme, očistíme, nakrájame si zeleninu na drobno a mäso na kocky.
  2. Mäso: Na panvicu dáme PL oleja a opražíme si na ňom cibuľu. Pridáme ďalšiu PL oleja a mäso, opečieme.
  3. Podlejeme vodou len na dno panvice, osolíme, dochutíme čiernym korením a curry a dusíme pod pokrievkou 8 minút. Potom pokrievku zložíme, pridáme rascu, zamiešame a ešte dve minúty necháme odpariť časť vody.
  4. Placky: cibuľu, cesnak a zemiaky si rozmixujeme, dáme do misky s múkou, rascou, korením a soľou, vlejeme vajce a všetko premiešame. Opečieme dve väčšie placky, každú na 1 PL oleja.
  5. Zelenina: pokrájanú mrkvu a papriku osolíme a opražíme na ČL oleja do mäkka.
  6. Mäso dáme na tanier tak, že ho podložíme a z časti zboku obložíme plackou, zvrchu posypeme opraženou zeleninou... môžeme ešte ozdobiť petržlenom a podávame. Dobrú chuť.