Kuracie krídelká zapekané so skorými zemiačkami na americký spôsob fotorecept

renate - fotkarenate, 25. júla 2010
Kuracie krídelká zapekané so skorými zemiačkami na americký spôsob (fotorecept)
Foto: renate

Tento recept bol vymyslený v časovej tiesni. Všetci boli hladní, chceli niečo mňam a chcela som navariť bez nejakých dlhých príprav. Nenarobila som sa, pieklo sa samo a v konečnej fáze vééééľmi chutilo. Takže sme boli všetci spokojní.

15 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

podľa potreby ks
podľa potreby kg
podľa kusov krídelok ks
10 dkg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    krídelká umyjeme, osušíme a v miske okoreníme soľou, vegetou ( ja používam harmóniu chutí) a sladkou paprikou. pridáme trošku oleja a premiešame. Necháme chvíľku odstáť.

    Kuracie krídelká zapekané so skorými zemiačkami na americký spôsob (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Skoré zemiačky nešúpeme, len ich umyjeme a osušíme. Narežeme na väčšie kúsky a rozložíme na pekáč. Jemne osolíme a polejeme troškou oleja.

    Kuracie krídelká zapekané so skorými zemiačkami na americký spôsob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Primiešame korenie na americké zemiaky a premiešame.

    Kuracie krídelká zapekané so skorými zemiačkami na americký spôsob (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    na zemniaky naukladáme kuracie krídelká a na každé krídelko položíme plátok slaninky. Celé to podlejeme 1 dl. vody a dáme piecť.

    Kuracie krídelká zapekané so skorými zemiačkami na americký spôsob (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po upečení si moje deti zemiaky radi posypú syrom, ktorý v kombinácii s upečenou šupkou na zemiaku naozaj s našimi chuťovými bunkami robí divy!!! :-)))) Prajem dobrú chuť!

    Kuracie krídelká zapekané so skorými zemiačkami na americký spôsob (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Veľmi k tomu chutí uhorkový šalát.

    Kuracie krídelká zapekané so skorými zemiačkami na americký spôsob (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

tinca
zase jeden recept v jednom hrnci milujem také, keď je šporák bez kastrólov. Vyzerajú chutne.
janger
Kridelka, mnam! Jednoducha priprava, nestojis hodiny v kuchyni! A vysledok krasny a chutny.
alzbetka2
vyzerá to chutne, dalo by sa aj s vykostenými stehienkami:)? u nás sa krídelká akosi nemusia...
evusik
ja zas práve krídelká milujem a takéto robievam, je to mňamka, podarili sa ti, aj foto :-)
bozulka
@alzbetka , určite sa dá,ale ja tiež milujem krídielká a môj muž nemusí,tak dostane ten klbik čo vyzerá ako ministehienko a ja potom oblizujem do zbláznenia kostičky.Chudáci moji "bezdomoví priatelia" veľa sa im neujde.Potom musím pridať 2-3 celé.
gittka
mnam,mnam.ako bozulka,oblizovať kostičky do zbláznenia(trefný výraz)
coldbery
u mňa je to tiež tak...manžel dostane tú mäsitejšiu časť a ja kostičky,ale ja ich mám rada...:-)))
jerica
Gratulujem k výhre , už keď som si čítala tvoj recept , hovorím si , to je na jednu cenu z týždňa TESCOMA.
renate
Renáta Tokárová....ospravedlňujem sa, raz sa to určite naučím...krásny dník všetkým