Kuracie krídelká v pivovo-jablkovo-medovej marináde

mariamka - fotkamariamka, 3. júla 2013
Kuracie krídelká v pivovo-jablkovo-medovej marináde
Foto: mariamka

Chutná, netradičná ale dostupná marináda a lahodne vypečené kuracie krídelká s vaším obľúbeným dipom a zeleninou podľa chuti. Ja som ich piekla v rúre, Zobraziť celý popisChutná, netradičná ale dostupná marináda a lahodne vypečené kuracie krídelká s vaším obľúbeným dipom a zeleninou podľa chuti. Ja som ich piekla v rúre, dajú sa ugrilovať aj vonku na grile.

Suroviny

10 ks
Marináda:
2 dl
1 dl
1 balíček
1 ks
2 PL
2 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si marinádu zmiešaním surovín. Pôvodne som chcela použiť cider, žiaľ, momentálne som ho nezohnala, tak som použila 100% jablkový mušt. Ak máte možnosť, doporučujem mušt nahradiť ciderom. Korenie "Kura 7 bylín" môžete tiež nahradiť jednotlivými koreninami, ktoré obsahuje - cesnak, paprika sladká mletá, cibuľa, korenie čierne drvené, korenie červené drvené, rozmarín, tymian, petržlenová vňať, oregano, estragón, šalvia, bobkový list.

    Kuracie krídelká v pivovo-jablkovo-medovej marináde - obrázok 1
  2. 2

    Kuracie krídla umyjeme a nasolíme.

    Kuracie krídelká v pivovo-jablkovo-medovej marináde - obrázok 2
  3. 3

    Chvíľku necháme postáť, stečenú šťavu zlejeme, krídla pridáme do marinády a dobre premiešame. Dáme do chladničky min. na hodinu, najlepšie na noc. Občas premiešame.

    Kuracie krídelká v pivovo-jablkovo-medovej marináde - obrázok 3
  4. 4

    Po tejto dobe vylejeme všetko na plech a dáme piecť. Môžeme aj ugrilovať.

    Kuracie krídelká v pivovo-jablkovo-medovej marináde - obrázok 4
  5. 5

    Priebežne oblievame marinádou a obraciame. Pečieme domäkka, kým pekne sčervenejú a chytia karamelizovanú kôrku.

    Kuracie krídelká v pivovo-jablkovo-medovej marináde - obrázok 5
  6. 6

    Podávame ako sme zvyknutí, s chlebíkom, obľúbeným dressingom, dipom, zeleninou príp. šalátom.

    Kuracie krídelká v pivovo-jablkovo-medovej marináde - obrázok 6

Diskusia k receptu

mracik9
tak toto jedlo milujeme,zaťko nám navaril špeci marinádu,ktorou marinujeme a pri pečení potierame,škoda že už sa míňa a ingrediencie sú až v Austrálii,ale skúsime po tvojom :))
eviana
Zaujímavá kombinácia chutí použitá v marináde... veru hodno vyskúšať túto Tvoju lakocinku, mňam :)
mariamka
nebojte sa toho :)
na toto pivko ma upozornil manzel, kedze vie, ze mam rada tmave :) a ta chut ma dostala, horko-sladke s citronovou aromou, vcera som kupila 3 kilo kridel, pivko bolo doma, slovo dalo slovo a uz sa marinovali ..
dakujem za mile slova a nahliadnutie :)) @izabella @mracik @eviana
frezia
Milujem kuracie kridelka a vyskusam ich podla tvojho receptu. Ukladam.
lusinkab
Tebe ten cider akosi zachutil :-) ale inaksie recept je jedinecny mam velmi rada marinovane kridelka
mariamka
@lusinkab hehe odhalila si ma :) ked sa tu po roku objavil, fakt som sa potesila :), ale ciel bol vyskusat ho nasladko aj naslano lakalo ma to :) uz iba zeby som si pletovu masku z neho urobila :))
irenaw
človiečik, včera som sa hnala do obchodu kvôli Be-Be na tvoju štvor-zmrzku, to mám ísť zas pre cider? ale krídelká mám rada, tak asi musím...
mariamka
@iren :)) posli nakupcu, jak ich tak obcas jemne vydieram pod zamienkou dobrej papanice :) mam aj pikosku s tym ciderom zo vcera, este poobede ked som ich isla nakladat, vravim mlademu ci neskoci do tesca, to ma autom cca 10 min. , vraj nie, tak dobre, zbehla som do potravin a kupila ten dzusik, kdeze by u nas bol cider :) a potom mi vecer vola okolo 9, co si chcela z toho tesca? tak uz je aj cider doma :)
som rada ze si sa do toho s takou vervou pustila :) cloviecik hih :)))
janger
Kridla su podla mna najchutnejsia cast kurata. My,teda vlastne moj muz, ich robieva len tak naturel, chrumkava kozticka, len sol a prenho mlete korenie, upecene na panvici...Najradsej mam z kridel tu prostrednu cast. Ale aj takto marinovane, ako si robila ty, su iste fantasticke. Ja tu mam na Vareche tiez jeden recept na kura s medom a citronom, takze viem, ze tie chute su vyborne.
mariamka
@janger uplne suhlasim, kura tak peciem iba sol a maslo, ani nepodlievam, krasne sa vypecie a ma svoju prirodzenu chut (teda ak nejaku ma pri tom rychlovykrme :)) kridla su vdacne na taketo experimenty a robila som ich hlavne pre decka, ktore si na nich naozaj pomaskrtili ,, dakujem za mily komentar :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia