Kuracie krídelká v pivovo-jablkovo-medovej marináde

Autor receptu: mariamka

Chutná, netradičná ale dostupná marináda a lahodne vypečené kuracie krídelká s vaším obľúbeným dipom a zeleninou podľa chuti. Ja som ich piekla v rúre, dajú sa ugrilovať aj vonku na grile.

Postup

  1. Pripravíme si marinádu zmiešaním surovín. Pôvodne som chcela použiť cider, žiaľ, momentálne som ho nezohnala, tak som použila 100% jablkový mušt. Ak máte možnosť, doporučujem mušt nahradiť ciderom. Korenie "Kura 7 bylín" môžete tiež nahradiť jednotlivými koreninami, ktoré obsahuje - cesnak, paprika sladká mletá, cibuľa, korenie čierne drvené, korenie červené drvené, rozmarín, tymian, petržlenová vňať, oregano, estragón, šalvia, bobkový list.
  2. Kuracie krídla umyjeme a nasolíme.
  3. Chvíľku necháme postáť, stečenú šťavu zlejeme, krídla pridáme do marinády a dobre premiešame. Dáme do chladničky min. na hodinu, najlepšie na noc. Občas premiešame.
  4. Po tejto dobe vylejeme všetko na plech a dáme piecť. Môžeme aj ugrilovať.
  5. Priebežne oblievame marinádou a obraciame. Pečieme domäkka, kým pekne sčervenejú a chytia karamelizovanú kôrku.
  6. Podávame ako sme zvyknutí, s chlebíkom, obľúbeným dressingom, dipom, zeleninou príp. šalátom.