Plnené kuracie prsia

Kuracie kapsy plnené špenátom a slaninkou

Autor receptu: heleninka88

Rýchle a jednoduché jedlo.

2
porcie
20 minút
príprava

Postup

  1. Kuracie prsia pozdĺžne rozrežeme na polovicu naklepeme a okoreníme z oboch strán podľa chuti. 2 strúčiky cesnaku pretlačíme a chvíľku opražíme na oleji. Pridáme špenát (urobíme toľko špenátu koľko potrebujeme a hlavne koľko máme kuracích pŕs). Špenát sa krásne stiahne. Na kuracie prsia dáme slaninku, špenát a mäso preložíme. Takto vytvorené kapsy opražíme z oboch strán na oleji a zalejeme pripraveným bujónom, do ktorého sme nastrúhali zvyšný cesnak. Troška podusíme (8-10 min). A kapsy sú hotové.
  2. Kuskus pripravíme takto: Nakrájanú cibuľu opražíme na oleji do zlatista a pridáme kuskus. Premiešame, hneď zalejeme horúcou vodou a vypneme ohrev. Keď kuskus vsiakne vodu, pridáme na vrch maslo, aby sa roztopilo.