5
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
40 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Kuracie prsia nakrájame na plátky, osolíme, nakoreníme, posypeme červenou paprikou a naklepeme. Ked sú naklepané potrieme horčicou z jednej aj druhej strany. Necháme odstáť aspoň hodinku.
- 2
Na plátky mäsa dáme plátok šunky a syra. Preložíme mäso na polovicu a spojíme špádadlom.
- 3
Plech si potrieme olivovým olejom a poukladáme tam mäso. Ešte to celé zľahka osolíme a okoreníme, podlejeme vodou a zakryjeme alobalom. Pečieme pri 200 stupňoch. 20 minút na jednej strane a 20 minút na druhej strane, občas podlejeme šťavou z výpeku. Vyberieme špáradlá a dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Prečo by som mala ohŕňať nos nad napr. pridaným receptom na krupičnú kašu a pod., ale zase mne osobne vadí, že si zadávatelia receptov nie vždy pozrú, či už tento recept tu náhodou nie je. No niekto tu prispieva s kamarátstva a niekto s prestíže.
ednoduché..bezprácne..ľahké jedlo..určite by sa u nás s chuťou jedlo..moja vnučka uprednostňuje kura..kurča..kuriatko...spravím jej to zakrátko..:-)))
Včera som robila podobné len som nepoužila horčicu nabudúce vyskúšam po tvojom :-) pekný recept .
@ela77 , máš úplnú pravdu aj ja som sem dlho nenakukla ani recept nepridala až od minulého týždňa nič sa tu nezmenilo :-(
@violetacamorova dakujem aaa tiez si myslim, mozno keby mi tu niake grrrr napisal jamie oliver tak by som bola ticho.
Ešte taká poznámka k prvému komentu, podľa mňa to grrrr nemalo byť nedokončené grc, ale grrrrr sa jednoducho používa v texte ako vrčanie, ako výraz znechutenia, zlosti a pod.
Čo sa týka pravosti, tak ide práve o to pomenovanie, ak to má byť cordon bleu, tak syr s modrou plesňou, ak je tam iný syr, treba pozmeniť názov. Aspoň trochu.
Napriek tomu si dovolím ti poradiť (nemusíš sa toho držať, ale predídeš mnohým sklamaniam). V kulinárstve čokoľvek urobíš (použiješ, nazveš....), najprv si pozri pravý význam napr. aj na nete. Je tu veľa výkladových slovníkov, kde sa dozvieš všetko. Tvojou neskúsenosťou sa stalo, že si svoj recept nazvala tak ako si ho nazvala a "tiežodborníci" to nemohli zniesť.
Skús len čítať komenty, je to dobrá sonda do socio-psychológie prispievateľov (gramatika, vyjadrovanie, empatia, neprajníctvo....), niektorým dokonca ani na receptoch nezáleží.......
Veľa zdaru v kulinárstve!!!
prešetriť Siska. Ktovie čo všetko môže za tým byť. Asi nejaká nekalá
činnosť lobistov o syry emetál, plátkový , s modrou plesňou a goudu.
Toto už zaváňa medzinárodným konfliktom. Pri držkovej by sa to nemohlo stať. Ale Gordon bléé , to už je niečo iné .
želám ti veľa šťastia-by si sa nestretla aj v reálnom živote s ľudmi-ktorí sa "rýpu" v detailoch........pod krycím menom ja ľahké robiť múdreho..=čo ťa nezabije-nech ťa posilní...=..:-)))
@7sjuz nemala doma syr s modrou plesnou, ale eidam, ktory pouzila a chcela si urobitr zdravsiu verziu, tak spravila na prirodno.
Problem je nazov, pretoze toto nie je gordon bleu. Mala si pouzit nazov kuracie so syrom a sunkou na prirodno a bolo by po probleme. Tak isto ti nikto nehani recept, nie je to napisane ziadne grc, @jody ma pravdu. Takze nikde neodchadzaj a prijmi konstruktivnu kritiku.
a spôsobila to ľudská ješitnosť nekonečná....:-(
nepoučuj..nevyučuj..nie sme v škole..tuto má každý-po práve-svojich aktivít voľné pole..
sú tu špecialisti-premeniť radosť v smútok..
poznámka:
hoc je to pod príspevkom @marianne..nepatria moje slová tebe...
niekomu vyhovuje robiť z hier-súdnu sieň..
to nie je o číslach...to je o zbytočne ranenej ľudskej duši...