Kuracia torta

Kuracia torta (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Toto mi tiež prišlo mailom z Čiech. Je to chutné, trošku viac práce, ale výsledok stojí za to. * Dávam to sem kvôli postupu, ako to urobiť, nie je to zložité. Množstvo a suroviny si prispôsobte podla seba čo vám chutí. Ja som to urobil v hrnci keramickom rozmer 200 x 100 mm.

15
porcií
30 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia zomelieme s jedným suchým rožkom. Pridáme mleté korenie, pikant a strúhaný cesnak sedem strúčikov. Mierne osolíme a zamiešame. Tri strúčiky cesnaku odložíme.
  2. Mozzarellu necháme v sitku odkvápať. Nastrúhame oštiepok. To bude syrová plnka. Strúhaného syra trochu odložíme.
  3. Kuracie stehna (dve) vykostíme a odstránime kožu. Zomelieme pridáme chren domáci ostrý, aby vyhadzoval poistky na hlave. Zmiešame, to bude plnka 1. Oravskú slaninu pekne mäsovú bez kože zomelieme aj s uhorkami a ak nám ostal cesnak, tak pridáme k tomu a zamiešame. To bude plnka 2.
  4. Hrniec keramický je najlepšie použiť, aby sa hmota nelepila naň. Potrieme olejom a obsypeme sezamom, to je pre ľahšie potom vytiahnutie hotovej torty.
  5. Kuracie mäso roztiahneme po celom obvode hrnca, tak aby ostala v strede jama na plnky. Počítajme, že nám ešte jedna tretina mäsa musí ostať na vrch.
  6. Teraz rozložíme do hrnca syrovú vrstvu.
  7. Na ňu roztiahneme plnku č. 1 a posypeme zvyškom strúhaného syru čo ostal.
  8. Teraz natiahneme plnku č. 2 po celom obvode.
  9. Na vrch dáme zvyšok mäsa z kuracích prs a utlačíme hmotu.
  10. Posýpeme strúhankou. Tento plný hrniec dáme do plechu z vodou a šupneme to do rúry na 180 °C na 90 minút. Počas pečenia párkrát potrieme strúhanku vajcom. Hrniec je vo vode preto aby tam bola v rúre para a nepopraskalo nám to cele. Lepšie nám celá hmota spolu potom drží. Pripomínam teplotu a čas si prispôsobte svojej rúre.
  11. Takto to vyzerá po tom čase krásne upečené a voňavé. Na okrajoch medzi stenami hrnca a tortou je medzera plná výpeku z mäsa. Necháme to ochladnúť aj s výpekom. Alebo je možnosť to vyklopiť a tortu nakrájať a jesť takú teplu.
  12. Ja som zvolil prvú možnosť a nechal som to ochladnúť. Výpek som vylial a vyklopil tortu na tanier.
  13. Zarobil som si v podstate nátierku so surovinami na potretie, Vy si môžte zvoliť podľa seba čo vám najviac chutí. Pekne som boky a vrch torty natrel a trochu vyhladil. Žehličkou sa to nedá vyhladiť to sa potom roztápa. Dáme to stuhnúť do chladu aspoň na hodinu.
  14. Až potom krájame. Akú prílohu si k tomu zvolíte nechám na vás. Takto to vyzerá v reze. S chlebom a mladou cibuľkou mne to chutí najviac.