Kuracia pečeň
Kuracia pečeň

Kuracia pečeň s karamelizovanou cibuľou podľa Petry Nagyovej Džerengovej videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 20. februára 2021

Spisovateľka Petra Nagyová Džerengová pripravila úžasnú kuraciu pečeň, ktorá opraví každý chybný názor na toto výživné jedlo.

Videopostup

Suroviny

500 g
2 ks
3 ks veľká
2 dl
150 g
6 strúčikov

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bataty očistíme, nakrájame a dáme variť. Uvarené bataty scedíme, pridáme trocha mlieka, masla a vypracujeme kašu.

  2. 2

    Pečeň očistíme, nakrájame na menšie kúsky a sprudka opražíme na oleji s trochou masla. Potom pečeň preložíme do pekáča, pridáme 1 - 2 pretlačené strúčiky cesnaku, oregano, soľ a dáme do rúry vyhriatej na 50 - 70 °C, kým pripravíme karamelizovanú cibuľu.

  3. 3

    Vo výpeku opražíme na pásiky nakrájanú červenú cibuľu, ku ktorej pridáme trochu mletého čierneho korenia, med, cesnak a sójovú omáčku. Pražíme, kým cibuľa skaramelizuje. Keď ju vypneme, pridáme hrozno.

  4. 4

    Grilovanú kuraciu pečeň podávame s batatovou kašou a karamelizovanou cibuľou s hroznom.

Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Vnútornosti, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Grilované, Oprážané

Diskusia k receptu


Jeden komentár
Recept sa mi páči, určite urobím!
(namiesto batatov použijem radšej zemiakovú kašu)