Kuracia pečeň podľa Katky (fotorecept)
Autor receptu: patroveckypitrs
Tento recept som získal od mojej známej. Takto pečeň upravená ziska veľmi lahodnú chuť.
Často si ju takto robíme.
3-4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny, plus olej a soľ. Pečeň som umyl a nechal v celosti, len tie žilky som orezal.
- Cibuľu som krájal na polmesiace.
- Jablko ošúpal. Prerezal na štvrtky a potom na tenšie plátky. Cesnak som rozpučil a nasekal. Všetko si pripravíme, lebo potom to pôjde rýchlo, tak nech to je poruke.
- Do hrnca som na olej dal opiecť cibuľu. Keď začne chytať hnedastú farbu, tak pridám do cibule cesnak a klinčeky. Chvíľu premiešam nech to pekne prevonia.
- Potom pridám pečeň a jablko naraz a okorením mletým čiernym korením. Premiešam a restujem. Po chvíle pridám kečup a miešam. Ono to pustí trochu šťaví no nie moc. Tak pozor nech to neprihorí. Jablka keď sa začnú rozpadať aj pečeň je už hotová tak pridám majorán a trochu soli. Premiešam a odstavím zo sporáka. Ide to veru rýchlo.
- Takto upravenú pečeň môžete jesť s chlebom, pečivom na raňajky, alebo s ryžou i zemiakmi na obed. U nás to bolo na raňajky a pretože bolo pekne tak sa podávalo na dvore. Želám aj Vám dobrú chuť. Je to veľmi dobré.