Kuracia pečeň podľa Katky (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Tento recept som získal od mojej známej. Takto pečeň upravená ziska veľmi lahodnú chuť. Často si ju takto robíme.

3-4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny, plus olej a soľ. Pečeň som umyl a nechal v celosti, len tie žilky som orezal.
  2. Cibuľu som krájal na polmesiace.
  3. Jablko ošúpal. Prerezal na štvrtky a potom na tenšie plátky. Cesnak som rozpučil a nasekal. Všetko si pripravíme, lebo potom to pôjde rýchlo, tak nech to je poruke.
  4. Do hrnca som na olej dal opiecť cibuľu. Keď začne chytať hnedastú farbu, tak pridám do cibule cesnak a klinčeky. Chvíľu premiešam nech to pekne prevonia.
  5. Potom pridám pečeň a jablko naraz a okorením mletým čiernym korením. Premiešam a restujem. Po chvíle pridám kečup a miešam. Ono to pustí trochu šťaví no nie moc. Tak pozor nech to neprihorí. Jablka keď sa začnú rozpadať aj pečeň je už hotová tak pridám majorán a trochu soli. Premiešam a odstavím zo sporáka. Ide to veru rýchlo.
  6. Takto upravenú pečeň môžete jesť s chlebom, pečivom na raňajky, alebo s ryžou i zemiakmi na obed. U nás to bolo na raňajky a pretože bolo pekne tak sa podávalo na dvore. Želám aj Vám dobrú chuť. Je to veľmi dobré.