Kuracia pečeň

Kuracia pečeň na paprikách (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Veľmi chutný recept na prípravu kuracej pečene. Výhodou je, že sa k tomuto jedlu hodí akákoľvek príloha, ja som zvolil tarhoňu.

Postup

  1. Kuraciu pečeň očistíme, smotanu vyberieme z chladničky skôr, aby mala izbovú teplotu.
  2. Slaninu nakrájame na malé kocky a opražíme na oleji. Pridáme nakrájanú cibuľu a necháme speniť.
  3. Pridáme papriku nakrájanú na pásiky, orestujeme, pridáme kuraciu pečeň a prudko opražíme.
  4. Zasypeme mletou paprikou a múkou, chvíľu orestujeme.
  5. Zalejeme vývarom, pridáme horčicu a tymian, povaríme asi 15 minút.
  6. V malej miske rozmiešame kyslú smotanu s trochou horúcej omáčky, aby sa smotana nezrazila. Pridáme k pečeni a zamiešame. Ochutíme soľou, mletým korením a štipkou cukru podľa chuti. Chvíľu povaríme.
  7. Podávame s ľubovoľnou prílohou.