Kuracia pečeň
Kuracia pečeň na paprikách (fotorecept)
Autor receptu: kimlo
Veľmi chutný recept na prípravu kuracej pečene. Výhodou je, že sa k tomuto jedlu hodí akákoľvek príloha, ja som zvolil tarhoňu.
Postup
- Kuraciu pečeň očistíme, smotanu vyberieme z chladničky skôr, aby mala izbovú teplotu.
- Slaninu nakrájame na malé kocky a opražíme na oleji. Pridáme nakrájanú cibuľu a necháme speniť.
- Pridáme papriku nakrájanú na pásiky, orestujeme, pridáme kuraciu pečeň a prudko opražíme.
- Zasypeme mletou paprikou a múkou, chvíľu orestujeme.
- Zalejeme vývarom, pridáme horčicu a tymian, povaríme asi 15 minút.
- V malej miske rozmiešame kyslú smotanu s trochou horúcej omáčky, aby sa smotana nezrazila. Pridáme k pečeni a zamiešame. Ochutíme soľou, mletým korením a štipkou cukru podľa chuti. Chvíľu povaríme.
- Podávame s ľubovoľnou prílohou.