Paella
Kuracia paella s plodmi mora zo Španielska
Autor receptu: redakcia
Svet na tanieri – takéto varenie nielen zasýti,
ale vnesie do kuchyne kus dobrodružného
a počas leta aj dovolenkového ducha.
Inšpirácie z rôznych končín zemegule
prinášajú nové exotické príchute do nášho
jedálneho lístka.* Od pikantnej ázijskej kuchyne
cez vynikajúce jedlá Francúzska po grilovanie
v Severnej Amerike... si môžete byť istí, že
hlad aj stereotyp sa vám zďaleka vyhnú.
Postup
- Najprv nakrájame cibuľu a cesnak
nadrobno, paradajky na osminky,
papriku a kuracie prsia na rezance.
Ryžu nepreplachujeme, pretože škrob
pri varení spôsobuje potrebné zahustenie.
- Pripravíme veľkú panvicu, rozpálime
v nej olej, na ktorom mierne opražíme
cibuľu a cesnak. Pridáme paradajky, papriku, kuracie prsia, podľa chuti osolíme
a pridáme ryžu. Zalejeme vínom a 1 litrom vody, zakryjeme a necháme asi
15 minút dusiť, kým nie je ryža mäkká.
Tesne pred koncom pridáme krevety, očistené, odblanené a na rezance pokrájané kalamáre
a dve štipky šafranu.
- Na záver paellu pokvapkáme citrónom a okoreníme. Tesne pred
podávaním pridáme posekanú petržlenovú vňať.