Kurací vývar extra voňavý

amilka2 - fotkaamilka2, 2. júna 2013

Takýto vývar robievala moja stará mama, moja mama, ja, a aj nevesty naučím. Stará mama hovorila, čím viac surovín do polievky dáš, tým je lepšia.

10
porcií
10 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
5 ks
2 ks
1 ks
1 ks
1 kúsok
1 mala
1 ks
1 mala
2 strúčiky
2 ks
1 malý
3 ks
5 ks
1/2 čl
1 trošku
2 vetvičky
4 vetvičky
1 PL
trochu
 trošku alebo listky nechtíka
1 list, alebo hlúbik
1/2

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do 5 litrového hrnca vložíme všetky suroviny, zalejeme studenou vodou, postavíme na sporák na malý plameň a asi za dve hodinky máme super polievku. Ak sa odparí voda, pred koncom doplníme vodu, prevaríme.

  2. 2

    Ako zavárka sú najlepšie tenké domáce rezance, alebo mrvenička. Polievku precedíme, vylovíme všetku zeleninu, oberieme čisté mäso všetko dáme na taniere extra, aby si každý nabral podľa chuti.

  3. 3

    Nepridávam žiadnu vegetu ani polievkové korenia, nie je potrebné, keď je tam všetko, ako treba. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Presne tak, moj ocko vzdy povedal mamke aby dala vela druhov zeleniny do polievky. Tento recept je velmi podobny ako ja varim. Citim vonu tej polievocky!
Ja tiez pridavam safran a cili papricky, daju dobru chut!
Ja tiež, ak nemám dosť zeleniny ( množstvo a aj druhov), polievku ani nerobím, pripadala by mi chudobná a slabá. Dám viac vody, aby som nemusela dolievať ( to ma mama učila, že do vývarov sa voda nedolieva) a preto som si na ten účel nedávno kúpila veeeľký hrniec, lebo do toho, čo mám, ak som dala veľqa mäsa a zeleniny, mi veľa vody nevošlo. Keď polievka, tak aká má byť.

Pridaj komentár k receptu: