Takýto vývar robievala moja stará mama, moja mama, ja, a aj nevesty naučím. Stará mama hovorila, čím viac surovín do polievky dáš, tým je Zobraziť celý popisTakýto vývar robievala moja stará mama, moja mama, ja, a aj nevesty naučím. Stará mama hovorila, čím viac surovín do polievky dáš, tým je lepšia.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 kg |  | 
| 5 ks |  | 
| 2 ks |  | 
| 1 ks |  | 
| 1 ks |  | 
| 1 kúsok |  | 
| 1 mala |  | 
| 1 ks |  | 
| 1 mala |  | 
| 2 strúčiky |  | 
| 2 ks |  | 
| 1 malý |  | 
| 3 ks |  | 
| 5 ks |  | 
| 1/2 čl |  | 
| 1 trošku |  | 
| 2 vetvičky |  | 
| 4 vetvičky |  | 
| 1 PL |  | 
| trochu |  | 
| trošku alebo listky nechtíka |  | 
| 1 list, alebo hlúbik |  | 
| 1/2 |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Do 5 litrového hrnca vložíme všetky suroviny, zalejeme studenou vodou, postavíme na sporák na malý plameň a asi za dve hodinky máme super polievku. Ak sa odparí voda, pred koncom doplníme vodu, prevaríme. 
- 2
Ako zavárka sú najlepšie tenké domáce rezance, alebo mrvenička. Polievku precedíme, vylovíme všetku zeleninu, oberieme čisté mäso všetko dáme na taniere extra, aby si každý nabral podľa chuti. 
- 3
Nepridávam žiadnu vegetu ani polievkové korenia, nie je potrebné, keď je tam všetko, ako treba. Dobrú chuť. 
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2






 
                                                        
                                                     
 


Ja tiez pridavam safran a cili papricky, daju dobru chut!