Kurací vývar extra voňavý

Autor receptu: amilka2

Takýto vývar robievala moja stará mama, moja mama, ja, a aj nevesty naučím. Stará mama hovorila, čím viac surovín do polievky dáš, tým je lepšia.

10
porcií
10 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do 5 litrového hrnca vložíme všetky suroviny, zalejeme studenou vodou, postavíme na sporák na malý plameň a asi za dve hodinky máme super polievku. Ak sa odparí voda, pred koncom doplníme vodu, prevaríme.
  2. Ako zavárka sú najlepšie tenké domáce rezance, alebo mrvenička. Polievku precedíme, vylovíme všetku zeleninu, oberieme čisté mäso všetko dáme na taniere extra, aby si každý nabral podľa chuti.
  3. Nepridávam žiadnu vegetu ani polievkové korenia, nie je potrebné, keď je tam všetko, ako treba. Dobrú chuť.