Kurací steak s bylinkovým cottage (fotorecept)
Autor receptu: martinis
Dnes som pripravoval kuracie prsia na grile a upiekol som k nim zemiaky s rozmarínom,
podával s polníčkovým šalátom a bylinkovým cottage :)
3 porcie |
50 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Rúru necháme rozohriať na 200 °C. Zemiaky očistíme, umyjeme a nahusto do nich urobíme hlbšie zárezy, vymastíme malý pekáčik, zemiaky doň naukladáme a posypeme soľou a lístkami rozmarínu. Pokvapkáme olejom a dáme piecť na 40 minút.
- Cottage zmiešame s citrónovou šťavou a nasekáme bylinky, ktoré doň taktiež vmiešame, ochutíme soľou a čiernym korením. Polníček umyjeme, otrasieme z neho vodu a premiešame s nakrájanou cibuľou. Rozdelíme na taniere a pripravíme zálievku zmiešaním balzamika, soli, korenia a olivového oleja.
- Mäso umyjeme, podľa potreby prekrojíme alebo urobíme niekoľko zárezov do hrubšej časti, aby sa rýchlejšie prepieklo. Osolíme a ochutíme čerstvo namletým čiernym korením, gril necháme poriadne rozohriať. Grilujeme po 4 minúty z každej strany, tento čas sa môže líšiť podľa hrúbky mäsa.
- Hotové zemiaky vyberieme z rúry, preložíme na taniere a otvoríme v mieste zárezov, kde ich naplníme ochuteným cottage. Polníček tesne pred podávaním pokvapkáme zálievkou a podávame spolu s mäsom, na ktoré ešte možno pridať kúsok masla, a dielikmi citrónu :)
- Nájdete aj tu : http://martidee.wordpress.com/2014/02/23/nedelny-obed-kuracie-steaky-s-bylinkovym-cottage/