Kurací kyslý šalát á la treska (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Ak niekto nemôže tresku tak tu ponúkam jednu z verzii náhrada za ňu.

6 - 8
porcií
20minút minút
príprava
80 minút minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na šalát.
  2. Do hrnca hlbšieho aby tam vošlo kura nalejem 3,5 l vody a 0,7 l octu pridám bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie a soľ. Ďalej dám do hrnca očistené kura, mrkvy a zeler. Hrniec dám variť na sporák spočiatku na silno nech sa voda rozvarí. Potom na pomaly, len tak tichučko vodu bublať.
  3. Mrkva so zelerom sa skôr uvaria skúsim vidličkou či sú mäkké a vytiahnem von z hrnca ochladnúť. Kura sa dlhšie varí musí byť mäkké a oddeľovať sa od kostí. Potom ho tiež vytiahnem a nechám vychladnúť.
  4. Počas chladnutia kuraťa som si nakrájal očistenú cibuľu, feferónky a uhorky na drobno. Vychladnutú zeleninu som strúhal na strúhadle. Nakoniec po vychladnutí kuraťa aj to som nakrájal na drobno. Všetko som to dal do hrnca pridal horčicu ešte osolil a trochu mletého čierneho korenia napokon tatársku omáčku.
  5. Všetko som to dobre premiešal. Ak je to veľmi husté tak stačí dať dve až tri lyžice bieleho jogurtu, alebo trochu nálevu z uhoriek. Šalát som dal do skla a do chladničky od večera do rána.
  6. Ráno som si dal na tanier s čerstvým rožkom a tlačil do seba až sa mi gule za ušami robili. Tento šalát je kyslý aj pikantný. A hlavné zdravý najmä tá tatárka. Prajem dobrú chuť. Z tohto množstva mi vyšlo 2 kg šalátu.