Kukulienky (fotorecept)
Autor receptu: jody
Žiadne španielske vtáčiky, kto by sa s tým papral. :-) Inšpirovala som sa receptom
Rozstrelené vtáčky a ako som tak rozmýšľala nad názvom, skonštatovala som, že som
lenivá ako kukučka... :-))) Takže skúste...
20 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Na rozpálenom oleji speníme na drobno nakrájanú cibuľu.
- Po chvíli pridáme slaninu nakrájanú na prúžky a opekáme.
- Do opečenej zmesi šupneme kocky krkovičky a prudko opekáme, kým sa mäso nezatiahne. Potom posolíme.
- K zatiahnutému mäsu pridáme hodnú dávku pikantnej horčice a opekáme, kým sa mäso neobalí horčicovým filmom.
- Poparikujeme a stiahneme teplotu.
- Prisypeme na hranolčeky nakrájanú zeleninu ...
- ... a po chvíli pásiky cesnaku.
- Podlejeme studenou vodou, šupneme tam bujónovú kocku a necháme pekne dusiť.
- Medzitým v druhom kastróli opečieme cibuľku. Na ňu nasypeme surovú cestovinu (slovenská ryža), opečieme ju do hnedava, zalejeme vodou 1 cm nad zmes, posolíme a dusíme 20 minút.
- Keď je mäso takmer mäkké, pridáme k nemu mrazený hrášok a povaríme tak 10 min.
- Zasypeme hodnou dávkou čerstvo zomletého čierneho korenia, dolejeme vodou (máme radi veľa šťavy) a dosolíme. Šupneme tam ešte tenké prúžky kyslých uhoriek.
- Škrob rozpustíme vo vode a zahustíme omáčku, prevaríme 2 minútky. Na záver dáme do omáčky na drobno nakrájané na tvrdo uvarené vajíčka.
- Servírujeme koľko sa na tanier zmestí. Prajem dobrú chuť. :-)