Kukulienky (fotorecept)

Autor receptu: jody

Žiadne španielske vtáčiky, kto by sa s tým papral. :-) Inšpirovala som sa receptom Rozstrelené vtáčky a ako som tak rozmýšľala nad názvom, skonštatovala som, že som lenivá ako kukučka... :-))) Takže skúste...

20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na rozpálenom oleji speníme na drobno nakrájanú cibuľu.
  2. Po chvíli pridáme slaninu nakrájanú na prúžky a opekáme.
  3. Do opečenej zmesi šupneme kocky krkovičky a prudko opekáme, kým sa mäso nezatiahne. Potom posolíme.
  4. K zatiahnutému mäsu pridáme hodnú dávku pikantnej horčice a opekáme, kým sa mäso neobalí horčicovým filmom.
  5. Poparikujeme a stiahneme teplotu.
  6. Prisypeme na hranolčeky nakrájanú zeleninu ...
  7. ... a po chvíli pásiky cesnaku.
  8. Podlejeme studenou vodou, šupneme tam bujónovú kocku a necháme pekne dusiť.
  9. Medzitým v druhom kastróli opečieme cibuľku. Na ňu nasypeme surovú cestovinu (slovenská ryža), opečieme ju do hnedava, zalejeme vodou 1 cm nad zmes, posolíme a dusíme 20 minút.
  10. Keď je mäso takmer mäkké, pridáme k nemu mrazený hrášok a povaríme tak 10 min.
  11. Zasypeme hodnou dávkou čerstvo zomletého čierneho korenia, dolejeme vodou (máme radi veľa šťavy) a dosolíme. Šupneme tam ešte tenké prúžky kyslých uhoriek.
  12. Škrob rozpustíme vo vode a zahustíme omáčku, prevaríme 2 minútky. Na záver dáme do omáčky na drobno nakrájané na tvrdo uvarené vajíčka.
  13. Servírujeme koľko sa na tanier zmestí. Prajem dobrú chuť. :-)