Krúpy s kačacím mäsom

Krúpy s fazuľou a kačacím mäsom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
120 minút
na 140 °C

Suroviny

Postup

  1. Kačacie stehná osolíme, okoreníme, vložíme do zapekacej misy a pri teplote 140 °C pečieme domäkka asi 2 hodiny. Po upečení oberieme od kostí a mäso natrháme na menšie kúsky alebo nakrájame. Výpek a tuk z pečenia budeme ešte potrebovať. Mäso odložíme prikryté na teplé miesto.
  2. Jačmenné krúpy viackrát prepláchneme v studenej vode a uvaríme domäkka. Krúpy budú rýchlejšie uvarené, ak ich deň predtým namočíme do studenej vody.
  3. Koreňovú zeleninu a pór nakrájame na malé kocky. Do kastróla dáme kačací tuk, najemno nakrájanú šalotku, cesnak a koreňovú zeleninu. Všetko restujeme asi 10 minút, pridáme scedenú sterilizovanú bielu fazuľu, uvarené krúpy, pór, dochutíme soľou a korením. Nakoniec pridáme kačacie mäso, petržlenovú vňať, trocha majoránu a dochutíme výpekom z pečenia. Podávame s najemno nakrájanou kyslou uhorkou.