« Naspäť na tento recept

Krúpy s fazuľou a kačacím mäsom verzia na vytlačenie



Autor receptu: redakcia


Postup receptu

Kačacie stehná osolíme, okoreníme, vložíme do zapekacej misy a pri teplote 140 °C pečieme domäkka asi 2 hodiny. Po upečení oberieme od kostí a mäso natrháme na menšie kúsky alebo nakrájame. Výpek a tuk z pečenia budeme ešte potrebovať. Mäso odložíme prikryté na teplé miesto.

Jačmenné krúpy viackrát prepláchneme v studenej vode a uvaríme domäkka. Krúpy budú rýchlejšie uvarené, ak ich deň predtým namočíme do studenej vody.

Koreňovú zeleninu a pór nakrájame na malé kocky. Do kastróla dáme kačací tuk, najemno nakrájanú šalotku, cesnak a koreňovú zeleninu. Všetko restujeme asi 10 minút, pridáme scedenú sterilizovanú bielu fazuľu, uvarené krúpy, pór, dochutíme soľou a korením. Nakoniec pridáme kačacie mäso, petržlenovú vňať, trocha majoránu a dochutíme výpekom z pečenia. Podávame s najemno nakrájanou kyslou uhorkou.

Suroviny




4
porcie
30
minút
príprava
120
minút
na 140 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist