Krúpy s kačacím mäsom
Krúpy s fazuľou a kačacím mäsom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
120 minút na 140 °C |
Postup- Kačacie stehná osolíme, okoreníme, vložíme do
zapekacej misy a pri teplote 140 °C pečieme domäkka
asi 2 hodiny. Po upečení oberieme od kostí a mäso
natrháme na menšie kúsky alebo nakrájame. Výpek
a tuk z pečenia budeme ešte potrebovať. Mäso odložíme
prikryté na teplé miesto.
- Jačmenné krúpy viackrát prepláchneme v studenej
vode a uvaríme domäkka. Krúpy budú rýchlejšie
uvarené, ak ich deň predtým namočíme do studenej
vody.
- Koreňovú zeleninu a pór nakrájame na malé kocky.
Do kastróla dáme kačací tuk, najemno nakrájanú
šalotku, cesnak a koreňovú zeleninu. Všetko restujeme
asi 10 minút, pridáme scedenú sterilizovanú
bielu fazuľu, uvarené krúpy, pór, dochutíme soľou a korením.
Nakoniec pridáme kačacie mäso, petržlenovú vňať,
trocha majoránu a dochutíme výpekom z pečenia.
Podávame s najemno nakrájanou kyslou uhorkou.
|