Cviklové krupoto
Krupoto s cviklou (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Toto je ďalšia z možností, ako použiť cviklu a cviklové listy. Tie majú vysokú nutričnú hodnotu.* Tip pre záhradkárov: Na jeseň, keď vyberáte cviklu, odtrhnite jej listy, umyte, nechajte osušiť a v mraziacich sáčkoch dajte do mrazničky. Budú k dispozícii kedykoľvek.
3-4 porcie |
10 (+ namáčanie) minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Krúpy prepláchneme a namočíme na 1-2 hodiny do trochy vody. Krúpy nabobtnajú a lepšie a rýchlejšie zmäknú.
- Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme krúpy aj s vodou, v ktorej sa namáčali, osolíme, okoreníme, ak treba, zalejeme trochou vody a zakryté dusíme domäkka. Voda musí byť vydusená skoro úplne, preto krúpy nezalievame nadmerne.
- Pridáme na malé kocky uvarenú a olúpanú narezanú cviklu, premiešame a už ju len prehrejeme.
- Vložíme nasekané cviklové listy a premiešame.
- Nakoniec vmiešame nastrúhaný syr a ihneď podávame.
- Na tanieri ozdobíme narezanou pažítkou.