Dusené bravčové mäso

Krupoto s bravčovým stehnom

Autor receptu: helena10

Postup

  1. Na horúcom oleji nechám zosklovatieť nakrájanú cibuľku a trošku rasce. Pridám bravčové stehno, ktoré som trochu vyklepala a nakrájala na menšie rezance. Po jeho zatiahnutí vsypem mletú červenú papriku, orestujem a hneď zalejem vodou - len po vrch mäsa. Veľa šťavy nepotrebujem. Osolím, okorením a prikryté nechám dusiť.
  2. K polomäkkému udusenému mäsu pridám na kocky nakrájanú zeleninu a pokračujem v dusení za občasného pomiešania. Po chvíľke dám aj mrazený hrášok a všetko spolu podusím domäkka.
  3. Ak je potrebné, odkryjem kastról a šťavu vydusím na minimum. K mäsu so zeleninou pridám lyžicu masla a od včera v kuracom vývare uvarené a scedené jačmenné krúpy. Všetko spolu premiešam. Podľa potreby dochutím a odstavím.
  4. Spravila som si ku krupotu nastrúhaný čerstvý jablkovo-zelerový šalát so šťavou z citróna.