Foto: elekra
"Polievka je grunt!" Týmto príslovím sa riadi môj manžel a preto u nás polievočka jednoducho musí byť, ináč je hladný.....
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji a troške bravčovej masti si orestujem nadrobno nakrájanú očistenú cibuľku (fotka sa mi moc nevydarila, ospravedlňujem sa)
-
2
medzitým si na kocky nakrájam očistené zemiaky.
-
3
Pridám ich na cibuľku a nechám ich orestovať,
-
4
pridám koreniny (soľ, čierne mleté korenie, drvenú rascu a červenú sladkú papriku),
-
5
premiešam,
-
6
podlejem vodou a nechám povariť.
-
7
Medzitým si očistím knacker (alebo inú mäkkú klobásu) a nakrájam na kocky.
-
8
Pridám do skoro uvarených zemiakov spolu s domácou drobenkou,
-
9
dolejem vodou a nechám povariť asi 5 minút (len aby sa uvarila cestovina).
-
10
Do hotovej polievky pridám majorán a keď mám tak aj zelenú petržlenovú vňať, tentoraz som nemala.
mimochodom, obdobu takehoto gulasu sme si pripravovali po praci davno, davno, este za cias komunizmu na montazach, len miesto klobase sme pouzivali sackovu gulasovu polievku a nevolal sa krumpligulas, ale turisticky gulas, so stvrtkou chleba bola vecera ako remen, prajem dobru chut,
štipkavú, prsty oblízať. Alebo aj bez nej, potom uvaríme na husto
ak máme nejaké mäsko alebo praženú slaninku. Tak aj voláme,
zemiaky na husto, bez závarky.
Dávno som sa takto trápne necítila ako po tvojej poznám - máš pravdu - hanbím sa.
prepac, nechcel som ta uviest do rozpakov, ale ono to tak nejako vystupi samo
to ale nic nemeni na kvalite receptu, pekny den!