Krumpliguláš (fotorecept)
Autor receptu: elekra
"Polievka je grunt!" Týmto príslovím sa riadi môj manžel a preto u nás polievočka jednoducho musí byť, ináč je hladný.....
4-6 porcie |
15 minút príprava |
20-30 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji a troške bravčovej masti si orestujem nadrobno nakrájanú očistenú cibuľku (fotka sa mi moc nevydarila, ospravedlňujem sa)
- medzitým si na kocky nakrájam očistené zemiaky.
- Pridám ich na cibuľku a nechám ich orestovať,
- pridám koreniny (soľ, čierne mleté korenie, drvenú rascu a červenú sladkú papriku),
- premiešam,
- podlejem vodou a nechám povariť.
- Medzitým si očistím knacker (alebo inú mäkkú klobásu) a nakrájam na kocky.
- Pridám do skoro uvarených zemiakov spolu s domácou drobenkou,
- dolejem vodou a nechám povariť asi 5 minút (len aby sa uvarila cestovina).
- Do hotovej polievky pridám majorán a keď mám tak aj zelenú petržlenovú vňať, tentoraz som nemala.