Krumpliguláš (fotorecept)

Autor receptu: elekra

"Polievka je grunt!" Týmto príslovím sa riadi môj manžel a preto u nás polievočka jednoducho musí byť, ináč je hladný.....

4-6
porcie
15 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji a troške bravčovej masti si orestujem nadrobno nakrájanú očistenú cibuľku (fotka sa mi moc nevydarila, ospravedlňujem sa)
  2. medzitým si na kocky nakrájam očistené zemiaky.
  3. Pridám ich na cibuľku a nechám ich orestovať,
  4. pridám koreniny (soľ, čierne mleté korenie, drvenú rascu a červenú sladkú papriku),
  5. premiešam,
  6. podlejem vodou a nechám povariť.
  7. Medzitým si očistím knacker (alebo inú mäkkú klobásu) a nakrájam na kocky.
  8. Pridám do skoro uvarených zemiakov spolu s domácou drobenkou,
  9. dolejem vodou a nechám povariť asi 5 minút (len aby sa uvarila cestovina).
  10. Do hotovej polievky pridám majorán a keď mám tak aj zelenú petržlenovú vňať, tentoraz som nemala.